avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata fara munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata fara munca

acum trei luni a avut loc un incident in fabrica in care lucram: au ajuns la client produse care nu au fost testate corespunzator, deci defecte. eu am fost singura responsabila cu calitatea (CTC) pe doua hali de productie, adica 6 benzi de lucru si 6 mese electrice. ca urmare fata de la masa electrica a fost concediata si mi s-a pus si mie in vedere ca va trebui sa fiu data afara, desi nu aveam nici o vina, dar asta era dorinta patronului. Pt. ca nu am fost de acord mi-au propus ca timp de trei luni sa stau acasa cu salariu si bonurile aferente, primite in fiecare luna, dar sa semnez o cerere de desfacere a contractului de munca cu acordul ambelor parti. Am semnat aceea cerere si am primit si salariul si bonurile, am fluturasele ca dovada, fara sa fiu nici macar o zi la lucru. Intrebarea mea este daca ii pot trimite in instanta, pentru ca desi mi-au spus ca ma vor reangaja dupa cele trei luni nu au facut-o, iar momentan in zona noastra nu se gaseste de munca. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 25 Noiembrie 2012
Nu.Mai mult ati semnat desfacerea unui contract de munca prin acord, deci nu ati fost concediata. Ati acceptat de buna voie trocul de care ati beneficiat. Numai angajatorul si nu instanta v-a decide daca doreste sa va reincadreze sau nu in munca.

Din cele expuse de dvs. sunteti deja in culpa pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu si livrarea catre client a unor marfuri neconforme din punct de vedere calitativ. Bucurati-va ca v-au oferit varianta "pay off" si nu vi s-au imputat penalizari contractuale impuse de client societatii sau valoarea marfii refuzate de client pentru defecte.

Pot spune ca ati fost norocoasa de un asemenea management, care in loc sa va faca raport disciplinar si sa va retina din salariu valoarea marfurilor defecte livrate, care nu trebuiau sa treaca de dvs. in calitate de responsabil CTC, ati primit si banii pe inca trei luni nelucrate perioada in care ati fi putut sa va gasiti un alt loc de munca.

In opinia mea nu aveti nici o sansa in ceea ce doriti sa initiati.
Nu aveti pentru ce sa-i actionati in instanta ... angajatorul nu are nicio obligatie pentru a va reincadra , chiar daca a spus asa ceva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari calitate ioasaf ioasaf Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca urmatoarea situatie este legala. Lucrez la o firma de tesut covoare. Uneori covoarele ies cu defecte (ex : margine ... (vezi toată discuția)
Demisie plus hotie pe fata Andrei007 Andrei007 Buna ziua !! Lucrez de 5 luni la o firma de curierat si mi-am dat demisia pe 8.10.2014 cu data de 9.10.2014, am vorbit cu directorul sa cadem de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca in timpul concediului pentru cresterea copilului papelena papelena Buna seara ! Am si eu o mare problema ! Eu sant in concediu pentru cresterea copilului de 10 luni .In luna martie a acestui an m-am hotarat sa incep ... (vezi toată discuția)