avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca in timpul concediului pentru cresterea copilului

Buna seara !

Am si eu o mare problema !

Eu sant in concediu pentru cresterea copilului de 10 luni .In luna martie a acestui an m-am hotarat sa incep serviciul la vechiul loc de munca ,am cazut de acord cu sefii mei ca in prima luna sa mergem mai pe cai nelegale "mare graseala am facut" ,si anume sa nu-mi reanoiasca contractul de munca ,eu uramand sa muncesc o luna la negru.Am facut o cerere nedatata pentru reanceprea serviciului in caz ca era vreun control o datam imediat.Dupa o luna au fost ceva conflicte intre iar ei nu au mai vrut ca eu sa ma duc la servici (eu primind in continuare indemnizatia pentru cresterea copilului ).Nu mi-am primit salariul pentru luna lucrata iar acum dupa aproape 2 luni i-mi trimit scrisoare ca i-mi desfac contractul de munca .
Intrebarea mea este ,poate sa-mi desfaca contractul de munca atata timp cat sunt in concediu.
Cel mai recent răspuns: ContSters60291 , utilizator 13:46, 18 Iunie 2008
Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani - art.60 alin.1 lit.e C.mun.
Aceasta prevedere nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Multumesc de raspuns !
Dar ,mai am o nedumerire

Cum ramane cu cererea aceea e care eu am facut-o pentru reantoare la servici dar, care nu a fost inregistrata si datata la momentul respectiv ?Puteau sa o inregistreze dupa ce a intervenit conflictul ?Daca da , eu nu am primit nici o decizie din care sa reiasa ca se reia contractul meu de munca.
Probabil ca se vor folosi de ea, pentru desfacerea contractului de munca. Intrucat nu se poate dispune concedierea in perioada concediului de crestere copil, cu exceptia prevazuta de colegul elis, vor data acea cerere, semnata de tine, o vor inregistra, si vor dispune ulterior concedierea. Ai, deasemenea dreptul de a contesta in instanta decizia de reincadrare, care in cazul tau se face tardiv si fara acordul tau. In mod normal ar trebui sa fii instiintata cu privire atat la reincadrarea ta in munca "oficiala", cat si cu privire la eventuala ta concediere.
Mai exista o prevedere legala in OUG 96/2003, in sensul ca nu se poate dispune concedierea, decat in cazul reorganizarii judiciare si falimentului, inclusiv in intervalul de pana la 6 luni de la reincadrarea in munca.
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2008
Viorica Babita, Consilier juridic
As dori sa contest decizia de reincadrare in munca la instanta de judecata dar,nu prea stiu exact unde si ce trebuie facut . De asemenea vreau sa fac o reclamatie la Inspectia muncii si la Garda financiara , ma poate indruma cineva in acest sens ?
Vreau sa va spun ca am intocmit dosarul pentru a da in judecata firma ,m-am prezentata la registratura de la tribunalul Bucuresti si m-am lovit de o mare problema ,doamna de acolo mi-a zis ca nu i-mi poate primii dosarul deoarece nu am avocat.
Chiar nu se poate pornii o actiune fara un avocat?
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cim suspendat sau incheiat?! iulyt iulyt buna ziua. sotiei mele i s-a suspendat contractul de munca deoarece a intrat in concediu de crestere a copilului. ulterior, firma si-a incetat activitatea in ... (vezi toată discuția)
Concedierea la intoarcerea din concediu crestere copil ralucapetcu ralucapetcu Buna ziua, Ma aflu in concediu crestere copil pana pe data de 11.02.2011. Pe data de 28.01.2011 am depus o cerere de reincadrare ca salariat (incetarea ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului persoanei aflate in crestere de copil ENGFULL ENGFULL situatia economica actuala determina numeroase miscari pe piata muncii.... ce se intampla in cazul in care in urma restructurarii se impune ... (vezi toată discuția)