avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Comodat sediu ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Comodat sediu ONG

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca pentru stabilirea sediului unei asociatii se face un contract de comodat pentru o camera dintr-un apartament, este necesar acordul vecinilor, la fel ca la sediul pentru societatile comerciale?
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 15:17, 26 Noiembrie 2012
Da , acordul, comodatul intre dvs si proprietar si o declaratie a proprietarului ca imobilul permite functionarea mai multor soc sau asociatii prin compunerea sa.
Comodantul este si presedintele asociatiei. Acordul vecinilor imi este incomod, mai ales ca in imobil mai are sediul si o sicietate comerciala, dar imobilul fiind cu 5 camere, nu e o problema asta.
Indiferent acea declaratie autentica de nesuprapunere a spatiilor trebuie data.
Nu trebuie declaratie de nesuprapunere!
PFA-uri, ONG-uri, orice altceva care nu este infiintat pe baza legii 31/1990 nu necesita declaratie de nesuprapunere, doar acordul asociatiei de proprietari(in lipsa ei, declaratia proprietarului spatiului ca nu a fost infiintata asociatia) si acordul vecinilor !
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Buna ziua

Va rog sa indicati in ce act normativ se cere "acordul asociatiei de proprietari si acordul vecinilor " deoarece in legislatia de infiintare si functionare nu am gasit aceasta cerinta.


Alte discuții în legătură

Contract de comodat lusyl lusyl Am un contract de inchiriere pt. un apartament, pe persoana fizica, cu destinatia locuinta. Infiintez un SRL (ca asociat) si vreau sa trec acest apartament ca ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor Alexxa23 Alexxa23 Buna ziua, in cazul in care un SRL este proprietarul unui spatiu, unde isi are sediul social, se mai deschide un nou SRL, cu contract de chirie pe o parte ... (vezi toată discuția)
Sediu srl alu alu Vreau sa infiintez un SRL, cu doi asociati. Unul dintre ei locuieste cu o ruda de gradul I, avand carte de identitate la acea adresa. Se poate folosi acea ... (vezi toată discuția)