avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CALCUL CALDURA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CALCUL CALDURA

Bună ziua!
Este corectă calcularea cotei de căldură pe suprafaţă echivalent termic şi nu pe cotă parte indiviză?
Am această problemă, deoarece mulţi locatari şi-au montat calorifere mai mari şi chiar în plus faţă de numărul iniţial, şi în acest caz sunt consumuri diferite pe aceeaşi cotă parte indiviză.
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 18:34, 28 Noiembrie 2012
Factura de caldura se repartizeaza astfel: pe suprafata radianta, pe cota-parte indiviza si pe suprafata tevilor din fiecare apartament.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
ContSters241232, utilizator
Verificati pe site-ul ANRSC ordinele 233/2004 si 155/2005 care stabilesc ca se face calcului pe cota parte indiviza, dar, in situatia semnalata de dumneavoastra se face o expertiza (ANRSC nu spune clar de catre cine, se prespune de catre furnizor) si se stabileste o alta cota indiviza, folosita numai la calcul caldurii, pentru celelalte cheltuieli se aplica cota indiviza din actele de propietate.
Puteti face inventarul infrastructurii de incalzire din condominiu si cu o firma agreata de ANRSC, firma care monteaza repartitoare. Ei va pot face si acest inventar, contra cost, fireste.
Repartitia calduri se face (conform Ordin 483/2008, art.12, alin.2, lit.b)) cel din 2005 si 2004 sunt vechi.
Sa va faceri o idee:
1.    Consumul de energia termică pentru încălzire se repartizează astfel:
a.    Consum de energie termică pentru spaţiile comune – care se repartizează tuturor apartamentelor branşate şi debranşate direct proporţional cu cota parte indiviză a fiecărui apartament.
b.    Consum de energie termică pentru apartamente – care se repartizează astfel:
i.   pentru apartamentele debranşate – direct proporţional cu SET-ul fiecărui apartament debranşat;
ii.       pentru apartamentele branşate – direct proporţional cu suprafaţa utilă a fiecărui apartament branşat. Suprafaţa utilă finală luată numai la calculul energiei termice este suprafaţa utilă a apartamentului corectată cu factorul de recalculare, determinată cu relaţia:

Este modul de repartizare corect si legal.
Este corect răspunsul dvs. , după părerea mea, în cazul în care nu s-au adus modificări caloriferelor iniţiale. In cazul în care s-au montat calorifere duble, calculul este acelaşi?

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)
Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)
Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)