avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Daca sunt singurul mostenitor, trebuie facuta succesiune obligatoriu ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:32, 12 Decembrie 2012
Da. Succesiunile se deschid prin moarte. Dvs aveti obligatia sa dezbateti succesiunea daca doriti sa va fructificati drepturile ce decurg din mostenire, altfel nu se poate !
Daca nu doriti sa vindeti este suficient sa dati o declaratie de acceptare a mostenirii la notar si se vor ocupa mostenitorii dvs. de costurile mostenirii.

Adica nu sunteti obligat sa dezbateti mostenirea.
Nu este vorba numai de a vinde...in general de a transmite prin orice act....cred ca userul s a referit la fructificarea drepturilor de catre el insusi, nu de catre posibilii succesibili ai acestuia.
Bineinteles daca va mai aflati in termenul de optiune succesorala puteti face declaratia de acceptare a succesiunii.
Pai...daca nu vrea sa vanda...ii poate lasa pe mostenitori sa isi cheltuie banii...
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1. Transmiterea nu este egala numai cu vanzarea...Sunt si alte acte translative de proprietate....
2. Daca nu se mai afla in termenul de optiune succesorala, ce mai poate transmite?!

Alte discuții în legătură

Drept civil - succesiune ileana7 ileana7 Buna seara, Doresc sa deschid succesiunea de urma mamei, decedata in 2011, suntem 2 copii, eu administrez toate bunurile, sora nimic si nu a acceptat ... (vezi toată discuția)
Succesiune ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca la decesul unuia din parinti copiii isi pastreaza cota parte din partea acestuia fara a deschide succesiune atat timp cat ... (vezi toată discuția)
Succesiune -termen getafolescu getafolescu Buna seara. Cand trebuie facuta succesiunea , in termenul legal, dupa decesul mamei. Mentionez ca este vorba de un apartament si un teren agricol. De la ... (vezi toată discuția)