buna ziua
sunt in judecata urmare a unui contract incheiat intre soc de utilitati publice si Asociatie proprietari/locatari inexistenta.Desi am cerut constatarea nulitatii pers.juridice Asociatia,instanta a unit exceptiile cu fondul si nu s-a pronuntat .
Pentru ca instanta sa se convinga de acest aspect,am facut cerere de introducere in cauza a Asociatiei ca parte contractuala a acelui contract.Cum poate fi incadrata aceasta cerere?chemare in garantie sau intervenient?
Intrucat descrierea dumneavoastra este lacunara si nu va pot da un raspuns concret, va citez din Codul de procedura civila, iar dumneavoastra veti constata care dintre urmatoarele articole vi se aplica, in functie de calitatea dumneavoastra procesuala.
Art. 57 - (1) Oricare din părţi poate să cheme în judecată o altă persoană care ar putea să pretindă aceleaşi drepturi ca şi reclamantul.
Art. 58 - Cel chemat în judecată dobândeşte calitatea de intervenient în interes propriu, iar hotărârea îi va fi opozabilă
Art. 60 - (1) Partea poate să cheme în garanţie o altă persoană împotriva căreia ar putea să se îndrepte, în cazul când ar cădea în pretenţii cu o cerere în garanţie sau în despăgubire.
aveti dreptate! completez:sunt chemata in instanta de sc de utilitati pentru facturi energie termica.Eu nu mai locuiesc in fapt de mai bine de 2 ani la adresa pe care sunt facturile.Desi am incercat renuntarea la aceste servicii,de la sc ma trimite la asociatie dupa aprobari debransare dar asociatia NU EXISTA ,s-a desfiintat din 2002. Sunt tinuta de acest contract incheiat de SC si asociatie si desi am depus adrese emise de tribunal si finante cum ca asociatia nu este inscrisa ca persoana juridica,instanta de judecata nu se pronunta pe acest aspect-nulitate persoana juridica- invocat de mine.
Consider necesar ca Asociatia sa faca parte din acest proces,asa cum este parte in contract! Am cerut acest lucru in fata instantei si presedintele instantei m-a intrebat in ce calitate:de intervenient sau chemare in garantie? Ce demersuri considerati ca as mai putea face pentru a iesi din acest "prizonierat" si cerc vicios?
Multumesc mult
Chemați asociația de proprietari în temeiul art. 57 C. proc. civ. (ciatat mai sus) pentru ca hotărârea ce se va da să-i fie opzabilă, având în vedere faptul că asociația este parte în contractul invocat de reclamantă.
Citatie
bebe.apostol
Buna seara,
as fi foarte recunoscator daca ma puteti lamuri intr-o problema.am avut un accident minor de masina,eu avand RCA la Carpatica,iar celalalt sofer ... (vezi toată discuția)