avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Citatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Citatie

Buna seara,
as fi foarte recunoscator daca ma puteti lamuri intr-o problema.am avut un accident minor de masina,eu avand RCA la Carpatica,iar celalalt sofer Casco la Porche.
sunt chemat intr-un proces la Bucuresti in calitate de INTERVENIENT,din cate am inteles cei de la Carpatica nu vor sa achite reparatiile celeilalte masini in totalitate,eu fiind vinovat de accident.Va rog mult sa imi spuneti ce inseamna INTERVENIENT.Mai spune in citatie ca se va judeca in lipsa ,daca una din parti solicita in scris acest lucru.Va rog sa imi spuneti ce sa fac?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: bebe.apostol , utilizator 17:37, 23 Februarie 2012
Calitatea dvs este de intervenient fortat, este o procedura utilizata frecvent de vreo 2 ani de zile, si presupune introducerea in proces si a celuilalt sofer implicat in accident.Nu puteti fi obligat la despagubiri, dvs aveati asigurare RCA, chiar daca s-ar stabili o alta situatie de fapt.Aici se lupta 2 asiguratori, care sa plateasca.Vinovat de accident e celalalt sofer, nu dvs, insa asiguratorul lui casco nu vrea sa plateasca reparatiile lui si il cheama in judecata pe celalalt asigurator.Dvs trimiteti o intampinare, explicati ca nu sunteti vinovat si aratati ca nu va puteti prezenta la proces datorita distantei dintre localitatea de domiciliu si locul judecatii.
Potrivit art 57 cod procedură civilă, oricare dintre părţile din proces poate chema în judecată o altă persoană care ar putea pretinde aceleaşi drepturi ca şi reclamantul, in cazul dv.stră reclamantul pretinde societăţii la care aţi fost asigurat să îi plătească daunele.

Procedura in situaţia dv.stră poate consta ori in formularea unei cereri de chemare in garanţie, procedura in acest caz fiind următoarea : in cazul in care societatea dv.stră asiguratoare nu plăteşte daunele, veţi fi obligat dv.stră să le plătiţi urmând ca ulterior să vă judecaţi cu societatea dv.stră de asigurare să vă recuperaţi banii,
sau puteţi fi introdus in proces in calitate de intervenient aşa cum spuneţi că s.a procedat,potrivit art 57 pe care l.am citat anterior, în acest caz dv.stră având posibilitatea să cereţi in cadrul aceluiaşi proces, alături de reclamant, ca instanţa să oblige societatea la care aţi fost asigurat, să plătească daunele , prezentând. contractul de asigurare, şi astfel să evitaţi un proces ulterior cu societatea, şi ajutându.l totodată şi pe reclamant să îşi rezolve problema.
@Lorela
Atentie !autorul topicului recunoaste "eu fiind vinovat de accident",astfel incat nu este valabila opinia dvs conform careia "Vinovat de accident e celalalt sofer,nu dvs" si "trimiteti o intampinare explicati ca nu sunteti vinovat"
@bebe
Ati dreptul sa solicitati instantei de judecata in temeiul art 242 al 2 Cpc judecarea cauzei si in lipsa ,la termenul comunicat ,daca apreciati util si necesar intampinare prin care sa va expuneti punctul de vedere fata de instanta de judecata,referitor la circumstantele in care s-a produs evenimentul rutier
va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si v-as ruga sa imi spuneti :ce fac daca nu ma pot duce?eu stau in constanta iar procesul este la bucuresti.
va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si v-as ruga sa imi spuneti :ce fac daca nu ma pot duce?eu stau in constanta iar procesul este la bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat antares2012 antares2012 am fost citata in calitate de intervenient fortat intr-un proces intre Omniasig si Carpatica...daca poate cineva sa-mi spuna ce presupune aceasta si ce ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat cristinasabina cristinasabina iin februarie 2010 am avut un accident usor si am convenit cu celalalt sofer sa facem constatarea pe cale amiabila la carpatica,eu avand rca acolo iar vina ... (vezi toată discuția)