avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere copil2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere copil2

buna seara, sunt in crestere copil din decembrie 2011 pana in decembrie 2013, iar urmeaza sa nasc al doilea copil in august 2013. As vrea sa stiu daca dupa ce termin indemnizatia de la primul copil, mai pot lua si pentru al doilea in continuare pana face si el doi ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:09, 6 Decembrie 2012
1. Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 veti proceda in felul urmator:
- faceti o cerere catre angajator si solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2;
- anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil;
- angajatorul emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM;
- cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie si solicitati indemnizatie pentru CCC2.

2. Intrarea in CCC2 se va face in ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani.

3. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana veti intra in CCC2 veti primi inca 600 lei lunar (pe langa indemnizatia pentru CCC1), pana se va termina CCC1.
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si sa solicitati cei 600 lei.

4. Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil thanata thanata Buna ziua, ma intereseaza ce trebuie sa fac eu in cazul in care sunt insarcinata si voi naste inainte de terminarea celor 2 ani de concediu de crestere pt ... (vezi toată discuția)
Informatii ccc1 suprapus cu ccc2 cutza4 cutza4 Bunza ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie.Acum sunt in CCC,copilul urmand sa faca 2 ani in 29.12.2016.Am aflat ca sunt insarcinata si al doilea copil ... (vezi toată discuția)