avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua,
ma intereseaza ce trebuie sa fac eu in cazul in care sunt insarcinata si voi naste inainte de terminarea celor 2 ani de concediu de crestere pt primul copil. Cum anunt la serviciu si ce alte obligatii si drepturi am?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:52, 18 Ianuarie 2013
1. Daca veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana al doilea copil va implini 1 an sau 2 ani, depinde pentru ce varianta optati (anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

2. - Veti intra direct in CCC2 cand se va termina CCC1 adica in ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani.
- Cu o copie dupa decizia emisa de angajator (de prelungire a suspendarii CIM) si cu o copie dupa dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC1, si completati cererea de intrare in CCC2 (nu mai aveti nevoie si de alte acte).

3. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC 1 (si incepe CCC2( veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar pentru al doilea copil.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil2 alina_lucia19 alina_lucia19 buna seara, sunt in crestere copil din decembrie 2011 pana in decembrie 2013, iar urmeaza sa nasc al doilea copil in august 2013. As vrea sa stiu daca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)