avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Informatii privind concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Informatii privind concediul de crestere a copilului

Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as dori sa stiu cum se va modifica concediul de crestere copil ca timp si bani si daca stiti si informatii legate de alocatie.Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:40, 21 Aprilie 2013
1. Alocatia de stat pentru copii o veti primi si pentru al doilea copil incepand cu luna urmatoare aceleia in care sa naste.

2. - Deoarece veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1 atunci veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana veti intra in CCC2 veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar (pentru aceasta mergeti la Primarie, cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil, si solicitati cei 600 lei lunar).

3. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Atasati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

4. - Angajatorul emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM.
- Cu o copie dupa aceasta decizie mergeti la Primarie si solicitati indemnizatie pentru CCC2.

5. Indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi ca indemnizatia pentru CCC1 dar:
- nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil vhhggv vhhggv Am un baietel de 1 an si de curand am aflat ca sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil. Ma intereseaza cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil thanata thanata Buna ziua, ma intereseaza ce trebuie sa fac eu in cazul in care sunt insarcinata si voi naste inainte de terminarea celor 2 ani de concediu de crestere pt ... (vezi toată discuția)
Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)