avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia lunara de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia lunara de handicap

Legea nr. 166/2012 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 699 din 11 octombrie 2012 si prevede (printre altele):
’’Art. I. - Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 124 din 27 decembrie 2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 938 din 30 decembrie 2011, cu urmatoarele modificari si completari: (....)

26. La articolul IV punctul 31, alineatele (1) si (2) ale articolului 33 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 33. -
(1) De drepturile prevazute la art. 31 si 32 nu poate beneficia parintele sau persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) care, pentru acelasi copil, are in acelasi timp si calitatea de asistent personal ori care primeste indemnizatia acordata in conditiile art. 42 alin. (4) si (5) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare” (....)

27. La articolul IV punctul 31, dupa alineatul (1) al articolului 33 se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:
„(11) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele singure care au in intretinere un copil cu dizabilitate grava si care pot beneficia cumulat si de indemnizatia acordata in conditiile art. 42 alin. (4) si (5) din Legea nr. 448/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.”

EU SUNT PERSOANA SINGURA CE AM IN INTRETINERE UN COPIL CU DIZABILITATE GRAVA SI TOTUSI CEI DE LA FACILITATI PT PERSOANE CU HANDICAP (FRONT OFFICE, SEFA CELEI DIN FRONT OFFICE SI DEPT. JURIDIC) NU STIU PE BAZA CAROR NORME TREBUIE SA-MI DEA INDEMINZATIA LUNARA DE HANDICAP (BANUIESC CA SUNT VORBA DE Normele metodologice de aplicare a prevederilor tuturor celor 4 acte normative modificate, norme ce trebuie intocmite de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale)

CE-MI SUGERATI SA FAC? INTR-UN FEL RECUNOSC LEGEA (PROCENTUL DE 75% L-AU MODIFICAT LA 85% SI AM VAZUT ASTA IN BANII PRIMITI) DAR SI NU MODIFICARILE CU PRIVIRE LA INDEMNIZATIA DE HANDICAP CARE E TOTUSI IN CUANTUL DE APROAPE 600 RON!
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
geo_m_14, utilizator

Alte discuții în legătură

Program redus la 4 ore pentru persoana care ingrijeste un copil cu handicap grav MariaMartiniuc MariaMartiniuc Buna ziua! In Legea nr.448/2008, art. 12, pct.d) se spune ca ”Persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil sau asistent personal ionelaagapie ionelaagapie buna ziua,sunt mamica la un baietel de 4ani cu certificat de handicap grav cu asistent personal,momentan sunt in indemnizatie crestere copil 3-7ani,intrebarea ... (vezi toată discuția)
Ccc daca sunt persoana incadrata in grad de handicap? aselajusto aselajusto buna , cumnata mea are diabet de 17 ani si beneficiaza de pensie de handicap de gradul 2 , ar dori sa faca un copil si vrea sa stie daca ea va primi cele ... (vezi toată discuția)