Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca.
Uitandu-ma insa pe internet , sa citesc hotararea , am observat ca scria , la sfarsit: " cu recurs in 10 zile de la pronuntare , pentru partile prezente , si de la comunicare pentru partile lipsa" .
Hotararea s-a pronuntat la 2 zile dupa ultimul termen , iar mie nu mi-a fost comunicata nici pana azi , dupa 6 luni . Credeti ca mai pot face recurs acum , mai sunt in termen ?
AM FOST PREZENT IN SALA , DAR A SPUS "RAMANE IN PRONUNTARE" , DECI NU STIAM CE S-A HOTARAT .
în acest caz rămâne valabilă data primirii hotărârii (potrivit ștampilei poștei și nu altceva), nepunând la calcul ziua primirii și nici a împlinirii respectivului termen.
Se poate considera ca ati fost prezent la pronuntare chiar daca nu ati fost si chiar daca hotararea nu s-a pronuntat in sedinta publica asa cum scrie in ea.
Declarati recurs si va veti face apararea corespunzatoare.
Oricum nu aveti de ales.
Apel
ruonscalafat
dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)
Termen apel
ContSters304069
Daca procurorul a participat la dezbateri termenul de 10 zile curge de la pronuntare.
Dar pentru procurorul de caz sau alti procurori care ar putea sa faca ... (vezi toată discuția)