avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare

Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca.
Uitandu-ma insa pe internet , sa citesc hotararea , am observat ca scria , la sfarsit: " cu recurs in 10 zile de la pronuntare , pentru partile prezente , si de la comunicare pentru partile lipsa" .
Hotararea s-a pronuntat la 2 zile dupa ultimul termen , iar mie nu mi-a fost comunicata nici pana azi , dupa 6 luni . Credeti ca mai pot face recurs acum , mai sunt in termen ?
DA, formulaţi-l şi depuneţi-l în interiorul a 10 de la primire (excluzând ziua primirii şi cea împlinirii termenului a 10 zile).
~ Conținut șters la cerere ~
AM FOST PREZENT IN SALA , DAR A SPUS "RAMANE IN PRONUNTARE" , DECI NU STIAM CE S-A HOTARAT .
georgiana.td a scris:

AM FOST PREZENT IN SALA , DAR A SPUS "RAMANE IN PRONUNTARE" , DECI NU STIAM CE S-A HOTARAT .


în acest caz rămâne valabilă data primirii hotărârii (potrivit ștampilei poștei și nu altceva), nepunând la calcul ziua primirii și nici a împlinirii respectivului termen.
Se poate considera ca ati fost prezent la pronuntare chiar daca nu ati fost si chiar daca hotararea nu s-a pronuntat in sedinta publica asa cum scrie in ea.

Declarati recurs si va veti face apararea corespunzatoare.
Oricum nu aveti de ales.

Alte discuții în legătură

Termen apel ContSters304069 ContSters304069 Daca procurorul a participat la dezbateri termenul de 10 zile curge de la pronuntare. Dar pentru procurorul de caz sau alti procurori care ar putea sa faca ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)
Apel peste termenul legal melinaR melinaR apelul formulat de partea vatamata si de procuror la o sentinta penala din data de 15.11.2007 este formulata la data de 26.06.2008 ce se poate face procesul in ... (vezi toată discuția)