avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident mortal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident mortal

In urma unui accident nefericit, socrul meu a decedat. Persoana care l-a accidentat mortal are asigurare RCA la o societate de asigurari din Romania. Care sunt pasii care trebuie sa ii urmam ca sa deschidem un dosar de daune. Mentionez ca a fost inceputa urmarirea penala a '' inculpatului" si in prezent dosarul a fost trimis la procuratura. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 09:45, 11 Decembrie 2012
In primul rand mostenitorii legali sa se constituie in dosarul penal parte civila.

In acest scop va sfatuiesc sa apelati la un avocat care sa va indrume si asiste juridic.
Nu neaparat doar mostenitorii legali. Daca se poate dovedi aproprierea, legatura stransa intre membrii familiei, se pot constitui parti civile atat sotia si copiii defunctului cat si cei care mai traiesc din propria familie, adica fratii ,surorile si parintii socrului.
Dosarul, dupa ce parcurge si faza de la parchet, va ajunge in instanta, unde se vor stabili si despagubirile. Desigur, puteti incerca si o solutionare pe cale amiabila, cu asiguratorul, dar sumele pe care le veti primi, vor fi mult mai mici decat cele din instanta.
Deschiderea unui dosar de dauna nu este cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti.
Trebuie sa formulati o cerere de constituire parte civila in cadrul dosarului penal, in care sa solicitati daune materiale si daune morale. Dreptul la daune morale in pot avea ascendentii, descendentii, fratii, surorile, sotul celui decedat, pentru durerea incercata prin moartea victimei. De aceea cred ca ar trebui sa contacati toate aceste persoane si sa va puneti de acord cu privire la daunele pe care urmeaza sa le solicitati.
Va recomand sa apelati la serviciile unui avocat, deoarece vor aparea multe momente in care veti avea nevoie de asistenta legala, mai ales in fata instantei penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime myuriel myuriel Buna seara. As dori foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare care ne macina familia . Socrul meu a avut un accident rutier in care a fost ... (vezi toată discuția)
Accident , ucidere din culpa, daune rca Victorpgl Victorpgl Buna ziua, Cazul este urmatorul: Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Accident mortal costeamarisa costeamarisa daca in cazul accidentului mortal ce articol de lege prevede ca au dreptul la despagubiri materiale , mama si fratii decedatului (vezi toată discuția)