avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accident mortal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accident mortal

daca in cazul accidentului mortal ce articol de lege prevede ca au dreptul la despagubiri materiale , mama si fratii decedatului
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 16:25, 28 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Din dispozitiile art. 3 si 9 din Legea nr.136/1995 rezulta ca dreptul persoanelor prejudiciate – parti civile – se naste in momentul producerii evenimentului rutier, adica din momentul riscului asigurat. Tertul prejudiciat are o actiune directa impotriva asiguratorului, in baza contractului de asigurare, care, pe de o parte, este o stipulatie pentu altul, producandu-si efectele in beneficiul unei terte persoane, iar pe de alta parte, transfera raspunderea juridica civila din persoana asiguratului in persoana asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident mortal roxi1379 roxi1379 In urma unui accident nefericit, socrul meu a decedat. Persoana care l-a accidentat mortal are asigurare RCA la o societate de asigurari din Romania. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Obligatii la sume catre spital ? un sfat nikolos nikolos in urma unui accident rutier eu fiind inculpat partile vatamate si-au cerut drepturile prin instanta . Am primit acasa Minuta Penala in care la partile ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie, dauna totala. dorel92 dorel92 Acum ceva timp am tamponat din spate o masina...un el si o ea in varsta de 60 de ani. A fost chemata ambulanta si politia, am mers impreuna la spital ptr ... (vezi toată discuția)