avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONFLICT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONFLICT DE MUNCA

Buna ziua,
Sotul meu lucreaza la o firma care a inchiriat buldoexcavatorul la o alta firma.in urma cu doua luni un inginer de la acea firma l-a pus sa sape intr-un loc , unde erau niste cabluri de la calea ferata. Acestea s-au rupt. A venit un politist si a luat datele inginerului si ale sotului meu. Acum o saptamana l-a cautat politia si i-a spus ca trebuie sa plateasca daune. Sotul meu s-a dus la politie si nu a vrut sa semneze procesul-verbal , intrucat considera ca nu este de vina spunandu-le ca este deranjat de faptul ca l-au cautat la domiciliu , negasindu-l, l-au cautat si la parintii mei acasa. Ei au raspuns ca acel inginer a plecat de la firma, el fiind domiciliat la 400 de km de sediul politiei si nu il mai cauta. Ce il sfatuiti sa faca? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 10 Decembrie 2012
Sfatul meu este sa nu semneze nimic,ptr ca daca semneaza un proces,totul va fii impotriva lui.
Cunosc un caz in care o vanzatoare care era angajata la un patron a fost prinsa cu actele patronului in neregula,si la fata locului era si patronul acolo. Patronul i-a zis vanzatoarei sa semneze ea,sa se ocupe ea. Bun ! Ce credeti ca s-a intamplat apoi? Cea ce semnase ea,era o recunoastere ca nu au avut actele in regula si ca trebuia sa plateasca o amenda de.....! Bineanteles ca amenda a fost promisa de patron ca va plati el,dar dupa aceea patronul nu a mai platit,si toata amenda trebuia sa o plateasca angajata ptr ca ea semnase.
Poate invatati ceva din aceasta experienta.

Din punctul meu de vedere,sotul dvs nu trebuie sa raspunda cu nimic,ci firma,patronul va fi tras la raspundere.
Chiar daca refuza sa semneze procesul-verbal , acest lucru nu are relevanta ... se poate incheia un nou proces-verbal prin care se constata refuzul acestuia .. nesemnarea procesului nu este acelasi lucru cu recunoasterea faptei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie - gresit numar inmatriculare proces verbal danyy8888 danyy8888 Buna ziua , Doresc sa depun o contestatie in urma unui proces verbal primit de Politia Locala.Avand o problema technica la masina(daca o oprea nu puteam sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ovidiu59 ovidiu59 Autoutilitara firmei a fost implicata intr-un accident rutier in care a fost implicata o alta autoutilitara detinuta de o alta firma.In urma procesului verbal ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Tibi18 Tibi18 In cazul in care permisul de conducere a fost suspendat si nu a fost facuta contestatie,iar procesul verbal intocmit de politie nu fost semnat,cum as putea ... (vezi toată discuția)