avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Autoutilitara firmei a fost implicata intr-un accident rutier in care a fost implicata o alta autoutilitara detinuta de o alta firma.In urma procesului verbal constatator vina apartine in intregime soferului acelei firme.S-a intocmit un proces verbal prin care s-a aplicat amenda corespunzatoare respectiv i s-a retinut permisul de conducere.El a refuzat sa semneze si nici nu a pus asigurarea la dispozitie,invocand ca o sa-l conteste ulterior.
Ce demersuri trebuie sa fac in acest caz,trebuie sa contactez firma angajatoare?Au si ei vreo vreo raspundere?Masina in cauza este proprietatea lor..
Mentionez ca autoutilitara mea este distrusa in proportie de 100%..printr-o minune soferul a scapat nevatamat.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ovidiu59 , utilizator 11:03, 7 Decembrie 2013
E foarte util sa contactati administratorul firmei celui pe care politia l-a considerat raspunzator de producerea accidentului. Asta, pentru a vedea pozitia oficiala a sefului, nu doar a salariatului! E posibil sa aveti tot concursul la intocmirea documentatiei pentru a fi despagubit pe asigruarea RCA.
Cat priveste identificarea firmei de asigurari , nu e nevoie sa vi se dea un exemplar al politei RCA; cu nr. inmatriculare al vehiculului condus de celalalt cond. auto puteti cauta online, in baza CEDAM, la ce firma a incheiat asigurarea obligatorie si va duceti glont! acolo, sa avizati dauna si sa cereti deschidere dosar daune.
Multumesc pentru raspuns,
In cazul ca nu este de acord..presupun..trebuie sa actionez in instanta?Si pe cine?Pe conducatorul auto,firma?
Nu aveti nevoie de acordul proprietarului asigurarii ptr avizarea daunei.

[ link extern ]
pe toti va trebui sa ii actionati in instanta: proprietarul vehiculului, care este firma, cel vinovat-salariatul firmei si asiguratorul RCA-cel care va plati la final tot, daca si instanta va retine aceeasi culpa.
Am vorbit cu asiguratorul dar el invoca ca nu s-a semnat procesul verbal de cel vinovat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
ovidiu59, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Despagubire daune accident rutier, vinovat cu asigurare falsa mariusstoican mariusstoican In urma cu doi ani am fost implicat intr-un accident rutier, iar intrucat daunele nu au fost majore iar soferul si-a recunoscut vina, ne-am inteles pe cale ... (vezi toată discuția)