avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie - gresit numar inmatriculare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie - gresit numar inmatriculare proces verbal

Buna ziua ,
Doresc sa depun o contestatie in urma unui proces verbal primit de Politia Locala.Avand o problema technica la masina(daca o oprea nu puteam sa o pornesc decat cu cabluri..etc) am fost nevoit sa opresc pentru 30s pentru a lua niste documente de la xerox dar fara a incurca traficul ,fiind banda destul de lata . In acest timp a si aparut Politia locala ,i-am explicat ca am 30 secunde numarate...nimic.I-am prezentat actele ,spunându-mi ca imi va da un avertisment,dar nu a fost asta...cand mi-a spus sa semnez am vazut ca mi s-a dat 2pct penalizare + 2pct amenda-210 lei ,in acest moment am refuzat sa semnez iar doamna politista mi-a spus ca va semna ea in locul meu daca nu semnez.
La dupa 14 zile am primit amenda lipita de usa de la intrarea in apartament ,cu un alt proces verbal in ca srie data l-a care mi-a facut cunostinta ....(lipit cu scotch de usa).Am fost la ei si mi-au spus ca pot depune contestatie in termen de 15 zile de la data cand am primit acasa procesul verbal.
Pe procesul verbal scrie doar strada pe care am oprit ,dar fara numar ,sau alt punct de referire ....nu trebuie ? O alta mare greseala este numarul de inmatriculare ,eu avand numar rosu ,pe procesul verbal este un alt numar de inmatriculare total diferit ,nu doar o cifra gresita ! La martor este doar o semnatura dar fara nume,cnp...In mod normal nu trebuia ca martorul sa semneze in prezenta mea ???
Daca depun constatie am sansa sa castig ?Ce articole pot evidentia in constatie ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
danyy8888, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:04, 3 Februarie 2016
Aveti toate sansele. Pt motive cautati in OG 2/2001.
Motive: in lipsa numarului nu se poate stabili ca e masina dvs, martorul e musai sa fie nominalizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare interzisa Velni Velni Buna seara, astazi dupa ce ma intoarceam de la munca am oprit masina pe partea dreapta a carosabilului pt a cumpara ceva, stationarea nu a durat mai mult de 4 ... (vezi toată discuția)
Ridicare placute inmatriculare mpetrescu2 mpetrescu2 Buna seara, Ieri am fost oprit in trafic de politia rutiera si mi s-au ridicat placutele de inmatriculare de la un ansamblu papuc-remorca. ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie - pieton - in lipsa RamoBD RamoBD Buna! Astazi am fost sa platesc impozitul pe casa si am aflat ca am o amenda de circulatie din 2012. Imposibil, zic si merg sa cer explicatii. Situatia este ... (vezi toată discuția)