avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratie la pol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratie la pol

Buna ziua :
asavea si eu o intrebare :daca 4 persoane au avut un conflict (bataie) cu o persoana ,iar aceasta a depus plangere la pol. Acum cele 4 persoane au primite o hartie sa se prezinte la politie ,dar 3 persoane din cele 4 nu mai sunt in tara .Cum se procedeaza?Daca persoana care este in tara se duce si spune ca a fost singur ,si ca ceilalti nu erauu in tara ce se intampla
Cel mai recent răspuns: jhon.rapidistu , utilizator 13:50, 11 Ianuarie 2013
daca pers este audiata in calit de martor atunci va putea fi ulterior acuzata de fals in declaratii. se poate dovedi si cu alti martori, probe ca celelalte trei pers erau in tara la mom faptei.
daca sunteti unul dintre faptasi veti fi audiat si ulterior vor fi audiati si cei din strainatate. prinn comisie rogatorie (f rar). dar se poate emite mandat si pot aparea probl pt cei plecati daca au loc de munca legal. mai bn e sa se prezinte cand ii anunta rudele ca au primit citatie. in fct de cat de grav e ranita persoana incadrarea juridica a faptei este diferita si pedeapsa poate diferi pt cei 4 complici in fct de participatia fiecaruia. peste 21 zile de ingrijiri medicale e mai grav. ar fi bine acum de sarbatori sa va cereti iertare. se ia in calcul si atitudinea ulterioara fata de victima.
eu nu sunt implicat .Ma interesez ptr o ruda
daca pe numele celor 4 persoane sa intocmit dosar penal ,care ar fi mersul lucrurilor mai departe?Poate finaliza dosarul penal fara nici o pedeapsa (daca cel in cauza are certificat medico legal ) ?Se mai poate retrage un dosar penal ?
despre cate zile IML e vorba?
ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
#M11
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
#B
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
#M11
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#B
ART. 181
Vătămarea corporală
(1) Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
#M11
(1^1) Fapta prevăzută la alin. 1 săvârşită asupra membrilor familiei se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(3) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#M21
ART. 182
Vătămarea corporală gravă
Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta a produs vreuna din următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.
Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii consecinţelor prevăzute la alin. 1 şi 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Tentativa faptei prevăzute în alin. 3 se pedepseşte.
#B
ART. 183
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 180 - 182 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.

Doar in cazul infractiunilor prevazute de art.180 si art.181c.p. impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Bataie ralukutza ralukutza Buna ziua! am si eu o intrebare:de la o bataie se poate ajunge la penal?daca cel vatamat are pana in 30 zile de ingrijire medicala sau mai mult de 30 zile? (vezi toată discuția)
Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)