avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Avertismentul se inscrie in cazierul fiscal?!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Avertismentul se inscrie in cazierul fiscal?!

Buna seara!
Va solicit iarasi ajutorul intr-o speta noua pentru mine.
Cu ceva timp in urma societatea x a fost amendata printr-un Proces Verbal emis de catre Directia Regionala pt Accize si Operatiuni Vamale . S-a facut plangere contraventionala si instanta a dispus inlocuirea sanctiunii amenzii cu avertismentul. Sentinta a ramas definitiva si irevocabila ; La scurt timp insa, in cazierul fiscal al firmei aparea mentiunea ,,ARE FAPTE INSCRISE IN CAZIERUL FISCAL'' iar in anexa la cazierul fiscal se mentioneaza acest avertisment.
Fapta este cea prevazuta la punctul 2.02 din HG 742 2008, respectiv>
,,Nerespectarea obligaţiilor ce-i revin terţului poprit, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare''

Ori, Art. 38 din Ordonanta 2 / 2001 prevede ca>
(1) Avertismentul se adreseaza oral atunci cand contravenientul este prezent la constatarea
contraventiei si sanctiunea este aplicata de agentul
constatator.
(2) In celelalte cazuri avertismentul se socoteste executat prin comunicarea procesului-verbal
de constatare a contraventiei, cu rezolutia
corespunzatoare.
(3) Daca sanctiunea a fost aplicata de instanta prin inlocuirea amenzii contraventionale cu
avertisment, comunicarea acesteia se face prin
incunostintare scrisa.
.

Credeti ca exista sanse sa fie radiata aceasta insciere din cazier?
Multumiri anticipate pentru raspuns.


Cel mai recent răspuns: andine , utilizator 21:19, 4 Februarie 2009
In cazierul fiscal se tine evidenta persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara, denumiti in continuare contribuabili.
In cazierul fiscal se inscriu date privind:
a) sanctiuni aplicate contribuabililor pentru savarsirea faptelor prevazute la art. 2 din OG nr.75/2001, ramase definitive si irevocabile potrivit prevederilor legale in vigoare;
b) masuri de executare silita aplicate contribuabililor in legatura cu faptele prevazute la art. 2 din OG nr.75/2001, ramase definitive si irevocabile potrivit prevederilor legale in vigoare.
Consider ca avertismentul nu se inregistreaza in cazierul fiscal.
Asa am considerat si eu, insa cei de la Directia de finante sustin ca avertismentul e si el o sanctiune. Ciudat e ca ar trebui ca 5 ani sa figuram cu ,,fapte'' inscrise in cazier, fara a ne putea prevala macar de o ,,reabilitare'', posibila daca era vorba de o sanctiune mai aspra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal-pentru infiintare srl claudiuta claudiuta Buna ziua!Am o intrebare,daca ma poate ajuta cineva. Imi fac un SRL impreuna cu cineva.Stiu ca am nevoie si de cazierul fiscal.Ce cuprinde mai exact acest ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal si noile reglementari aligadot aligadot Buna ziua, Am o intrebare scurta: Am primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dizolvat un srl deschis acum cativa ani. Cererea de dizolvare a fost ... (vezi toată discuția)
Urgent! ce se inscrie in cazierul fiscal? ro-x-ana ro-x-ana Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o Persoana Fizica Autorizata nu are platite la zi impozitele catre stat, inregistrand penalitatile ce decurg in ... (vezi toată discuția)