avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale URGENT! Ce se inscrie in cazierul fiscal?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

URGENT! Ce se inscrie in cazierul fiscal?

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o Persoana Fizica Autorizata nu are platite la zi impozitele catre stat, inregistrand penalitatile ce decurg in mod obisnuit in aceste conditii; aceasta persoana doreste sa infiinteze o microintreprindere; la infiintare este solicitat cazierul fiscal; intrebarea este: apare inscrisa in cazierul fiscal neplata impozitelor ca PFA, impiedicand astfel infiintarea noii microintreprinderi? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florina PITEI , Avocat 22:25, 12 Decembrie 2005
#-o Cazierul fiscal in cazul persoanelor fizice se elibereaza pe baza actului de identitate astfel , se introduc in baza de date numele , prenumele , domiciliul , CNP - ul si daca aceasta are datorii catre bugetul de stat sumele se vor consemna in act .
iar acest fapt impiedica infiintarea unei microintrepirnderi de catre acea persoana? este o regula stricta in acest sens? multumesc pt. raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2005
ro-x-ana, utilizator
In cazierul fiscal se trec fraudele fiscale si nu datoriile catre finante.[:">]
Dar datoriile P.F. autorizate pot fi urmarite asupra averii acesteia.[:P]
merci. stii sigur ca sunt trecute doar fraudele, dar nu si datoriile (care, oricum, nu sunt prea mari si nici prea vechi)?
n-am inteles prea bine partea a doua, cea cu averea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2005
ro-x-ana, utilizator
In ceea ce priveste inscrierea in cazierul fiscal, informatia e sigura.
Referitor la avere, faceam doar precizarea ca daca nu-ti achiti datoriile la finante, acestia, ca si ori ce alt creditor, pot sa-ti urmareasca averea ta ca persoana fizica, fata de SRL si SA unde averea administratorului nu poate fi urmarita decat in anumite conditii.[B-)]

Alte discuții în legătură

Avertismentul se inscrie in cazierul fiscal?! andine andine Buna seara! Va solicit iarasi ajutorul intr-o speta noua pentru mine. Cu ceva timp in urma societatea x a fost amendata printr-un Proces Verbal emis de ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal-pentru infiintare srl claudiuta claudiuta Buna ziua!Am o intrebare,daca ma poate ajuta cineva. Imi fac un SRL impreuna cu cineva.Stiu ca am nevoie si de cazierul fiscal.Ce cuprinde mai exact acest ... (vezi toată discuția)
Executarea silita -cazier fiscal Bibi2008 Bibi2008 Buna ziua! Cam la o saptamana de la declansarea procedurii de executare silita (datorie banca) am platit toata suma datorata bancii, inclusiv penalitati. ... (vezi toată discuția)