avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dezmembrari mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dezmembrari mijloace fixe

1.Cum se inregistreaza casarea unui utilaj si apoi vanzarea fierului vechi rezultat.Utilajul este amortizat integral .
2.Cum inregistrez casarea mijloacelor fixe care sunt defecte sau utilizare indelungata si nu se mai pot folosi , dar nici nu pot fii duse la fier vechi…

1.daca provine din casari ,dezmembrari ,
411= 758
635=411 taxa mediu
281=213 - adica scot din evidenta mijl.fixe casate.

2. 281=214, 213 scot doar din evidenta pe baza procesului de casare…???

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:43, 15 Decembrie 2012
1. 411=703 (TXI)
635=411

2. Intocmiti proces verbal de scoatere din functiune pentru fiecare mijloc fix in parte si proces verbal de casare, dar pe baza unei propuneri a unei comisii de specialitate, care constata ca acestea nu mai pot fi utilizate sau nu mai sunt functionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, vanzare fier vechi alinutza32 alinutza32 E prima data cand ma confrunt cu astfel de inregistrari. Am dezmembrat un mijloc fix, pe baza procesului verbal incheiat de comisia de inventariere. Mijlocul ... (vezi toată discuția)
Scoatere din folosinta mijloace fixe emanuela73 emanuela73 ma poate ajuta cineva cu documentatie privind regimul de scoatere din folosinta a mijloacelor fixe? regulile de casare obiecte de inventar?pentru mijloacele ... (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Buna ziua O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate. daca puteti sa ma ... (vezi toată discuția)