avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casare mijloace fixe

Buna ziua
O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate.
daca puteti sa ma ajutati cu monografie contabila. Tb sa fac proces verbal de casare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 14:41, 12 Mai 2011
Da, se face PV de casare.
Presupun ca MF sunt amortizate integral.
Casarea mijloacelor fixe: 281 = 21xx
Vanzarea fierului vechi: 461 = 7583
Atentie: daca se valorifica ca si deseuri atunci se factureaza cu taxare inversa si se plateste fond de mediu 3% daca nu ma insel.
Inreg. fond de mediu: 635 = 461

Da, trebuie sa faceti un proces verbal de casare, semnat de administratorul firmei, si sa completati fisele mijloacelor fixe casate. In legatura cu monografia solicitata, dati o cautare pe net si gasiti mai multe exemple, in functie de faptul ca mijlocul fix e amortizat integral sau nu, sau chiar e lipsa din gestiune.
Multumesc.
Si daca nu e amortizat integral, ce calculeaza TVA la valoarea neamortizata?
Daca nu este amortizat integral mai intervine o nota contabila prin care puneti pe pierdere valoarea neamortizata. 6583 = 21xx
Iar in legatura cu TVA-ul, cititi articolul de pe site-ul urmator [ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, vanzare fier vechi alinutza32 alinutza32 E prima data cand ma confrunt cu astfel de inregistrari. Am dezmembrat un mijloc fix, pe baza procesului verbal incheiat de comisia de inventariere. Mijlocul ... (vezi toată discuția)
Epava-leasing cimpazu cimpazu Buna ziua, am si eu o nelamurire: am o masina in leasing financiar. masina a fost lovita dauna totala. firma de leasing a fost despagubita de asigurarea sa ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe nefunctionale camicami camicami Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am in evidenta contabila ,la mijloace (cont 2133), trei autovehicule care nu mai sunt functionale,ele,ca ... (vezi toată discuția)