avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general locatii pt tiparirea ordinelor de compensare prin ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

locatii pt tiparirea ordinelor de compensare prin gama.imi.ro

Buna!

Am incercat sa gasesc o discutie sau un forum suficient de explicite incat sa deduc raspunsul la intrebarea mea, insa nu am gasit, asa ca deschid un subiect nou, pe o tema veche:
o societate obtine utilizator si parola pentru serviciul de compensare prin gama.imi.ro, inregistreaza facturile, se confirma de colaborator. De aici incolo, as aprecia daca ar fi cineva cu experienta in utilizarea acestui sistem care sa-mi poata raspunde la 2 intrebari simple:
1. Compensarile le solicit eu sau se efectueaza automat prin serviciul de compensare?
2. Inteleg ca trebuie sa merg cu formulare, stampila, procura, decizie de numerotare etc in vederea obtinerii formularului fizic privind compensarea. Unde merg pentru acest lucru? Adica nu prea e ok daca trebuie sa vin din Arad pana la Bucuresti pentru asta. Sa zicem ca la Timisoara e ok, dar exista birouri teritoriale in provincie unde se poate rezolva acest pas? Chiar am cautat pe site-uri insa nu am gasit raspuns concret la aceasta intrebare, iar harta de pe gama.imi.ro, arata doar o locatie pe Bd. Timisoara. Inteleg Bucuresti.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaaaa7 , utilizator 07:44, 20 Decembrie 2012
1. Dvs.incarcati anterior deplasarii in vederea compensarii, in sistem facturile pentru care doriti compensarea. La fel si partenerul Dvs.

Modul general de desfasurare a actiunii de compensare este urmatorul:
 societatile comerciale transmit cererile de compensare care cuprind situatia creantelor si a datoriilor restante;
 compartimentul de organizare a sedintelor de compensare intocmeste procesele verbale ale sedintelor si transmite hotararile pentru emiterea ordinelor de compensare;
 compartimentul de decontari impreuna cu inspectorii de compensare imputerniciti sa reprezinte agentii economici de pe circuitele de compensare emit ordinele de compensare.

[ link extern ]

Pentru a putea participa la sedinta de compensare trebuie sa aveti asupra Dvs. cartea de identitate, adeverinta de salariat si imputernicirea emisa de persoana juridica (anexa 2/2 HG 685/1999).

2. Cred ca numai la sediul central din Bucuresti si la sucursala din Busteni puteti incheia formalitatile respective. Pentru detalii suplimentare telefonati la aceste numere de telefon:
- sef birou: 0771795133
- declarare situatii si parole de acces: 021/4138068, 0771795130
Multumesc. De asta mi-era teama...

Voi suna probabil pentru informatii certe. Sincer, sunasem ieri de vreo 4 ori pentru probleme cu activarea contului si persoana ce mi-a raspuns, desi amabila, parea depasita ca volum de lucru si telefoane de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de compensare monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea nelamurire: sunt agentul economic initiator al unui ordin de compensare cu o societate. Nu stiu care ... (vezi toată discuția)
Compensare Flori David Flori David Se poate face compensarea datoriilor reciproce intre 2 societati (SRL si SA) pe baza documentului \\"protocol de compensare\\" semnat de ambele parti, redactat ... (vezi toată discuția)
Ordine de compensare Flori David Flori David Este obligatoriu ca pentru o compensare intre 2 firme, ambele sa initieze ordine de compensare? Daca initiaza doar o societate si se mentioneaza pe verso atat ... (vezi toată discuția)