avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... variante de angajare pentru un absolvent de drept
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

variante de angajare pentru un absolvent de drept

Buna seara. Unde s ar putea angaja un absolvent al Facultatii de Drept? In afara de avocat si consilier juridic unde este f greu de gasit.......
Ca avocat nu va puteti angaja. Pentru a fi avocat va trebui sa promovati examenul de admitere in profesie, organizat anual. Ulterior veti face stagiatura 2 ani pe langa un maestru. Alte alternative sunt sustinerea examenului de admitere la INM sau la Institutul care formeaza grefieri, imi scapa acum denumirea, examen de admitere in profesia de notar.
Alte alternative: executor judecatoresc,
Ori variante de job-uri care nu au legatura cu practica juridica.
facultate de drept..
ati terminat stiinte juridice, sau administrative
fiti mai explicit
Puteti fi angajat in domaniu ca si consilier juridic , consultant juridic, expert jurist sau puteti opta pentru una din profesiile liberale : avocat, notar, executor judecatoresc .

sau

puteti opta pentru un domeniu apropiat celui in care v-ati dat licenta : resurse umane etc.
Am terminat Facultatea de Drept-specializarea stiinte juridice.
Pentru a fi executor judecatoresc, ce trebuie sa fac? Trebuie sa urmez niste cursuri undeva sau sa sustin un examen? Sau..care ar fi acele variante de job-uri care nu au legatura cu practica judiciara? Sunt aproape disperat, au trecut 2 ani de cand am terminat facultatea si nu reusesc sa ma angajez nicaieri..
Studiati legea care reglementeaza domeniul. Ca in orice profesie liberala, accesul in profesie se face prin examen, iar stagiatura in cadrul unui cabinet de executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiatura...? ContSters172518 ContSters172518 Am frecventat cursurile fac de drept din Timisoara,si acum urmeaza sa-mi finalizez studiile,licenta.Lamuriti-ma daca pot sa fac stagiatura(cat timp?) inainte ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa stie un absolvent de liceu care doreste sa devina jurist Ovidiu Ionescu Ovidiu Ionescu Buna ziua, Sunt dirigintele unor elevi care sunt interesati sa urmeze facultatea de drept. Totusi ei nu sunt bine informati despre ce ar urma dupa ... (vezi toată discuția)
Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)