avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... suprapuneri cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

suprapuneri cadastru

Tatăl meu are 2 ha teren arabil aflat într-o tarla mai mare pentru care nu s-a făcut documentaţia cadastrală cu mijloace de măsurare digitale.Din câte am înţeles în acea tarla există suprapuneri la unele suprafete (nu mi-a explicat prea bine cadastristul).Ce se poate face pentru a rezolva problema pentru că tata vrea să vândă acel teren(numai 2 ha) ? Dacă face el cadastru la toată tarlaua îi rămîne lui documentaţia sau profită şi ceilalti proprietari de aceasta.Cumpărătorul trebuie să facă altă documentaţie cadastrală pe numele său sau o poate folosi ca să-şi întabuleze terenul pe aceasta ?
Cel mai recent răspuns: olimiha , utilizator 21:12, 21 Decembrie 2012
Ati luat legatura cu cadastristul, aveti incredere in el. El stie cel mai bine care e situatia acolo,el a vazut si actele si tot el a are acces la baza de date a ocpi-ului. Tot el va va da solutia, chiar daca pe moment raspunsul sau nu va satisface. Dv vreti sa vindeti, este de inteles, dar pina acolo e cale lunga si noi cei de aici de pe forum nu va putem ajuta intrucat nici nu ati spus exact despre ce este vorba in speta dvs.
Daca nu exista plan parcelar , nu trebuie facuta toata tarlaua sa profite si alti proprietari cum spuneti dvs. Cumparatorul nu trebuie sa faca o alta documentatie cadastrala, o va prelua pe a tatalui dvs la incheierea actului autentic.
Nu se poate vinde o parcela care nu este intabulata. Topograful hotaraste ce e de facut si daca pentru intabulare trebuie masurata toata tarlaua. Asa ar fi normal din moment ce deja sunt probleme din cauza unor intabulari anterioare. Beneficiul e doar al dv. ceilalti din tarla nu baneficiaza cu nimic din masuratori si documentatia va fi doar pentru parcela pe care o aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu coordonate noi, gresite iucu iucu Bunaziua! Ce pot face daca am un teren scos din tarla, in urma intabularii, din cauza inventarului de coordonate gresit. Virtual, terenul nu e in vechile ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de parcele in teren getuta2 getuta2 Suntem 4 proprietari vecini intr-o tarla. Cand am ridicat documentele de intabulare, am constatat ca, datorita inventarului de coordonate, parcelele noastre ... (vezi toată discuția)
Masurare teren extravilan doar cu plan parcelar? tonti tonti ...este vorba de doua terenuri extravilane care in realitate au suprafata mai mare decat cea inscrisa in CF.In combinatie cu alte terenuri tot ... (vezi toată discuția)