avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire tacita in România. Dezbatere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire tacita in România. Dezbatere succesorala în strãinãtate. Drept translativ de proprietate. Condiții de valabilitate

Moștenire tacita, succesiuni, condiții de valabilitate ale moștenirii tacite.

Speta :
1992 decedeaza în străinătate defuncta
1992 se dezbate succesiunea defunctei în străinătate ca și cetățean strain doar pentru bunurile din străinătate
2007 dezbatere succesorala în România doar pentru bunurile din România. Nu se menționează în certificat moștenire de dezbatere succesorala din 1992 din străinătate
2007 moștenitorul solicită atribuirea unui lot format din camerele de la strada, întrucât doar aceasta a fost proprietate părinților ei. Atât defunctul cât și moștenitorul nu au făcut dovada de buni proprietari asupra bunului solicitat:nu au plătit impozit aferent, nu au locuit din 1976 imobil solicitat.
2007 în cursul procesului moștenitorul vinde tertului aceasta
2007 tertul cumpărător primește în urma acestui proces camerele din fundul curtii pe care vânzătorul acestuia nu a solicitat, și și nu a deținut niciodată...
2009 tertul cumpărător solicita desființarea titlurilor de proprietate ale actualilor proprietari din camerele din fundul curtii datorita sentinței de atribuire a acestor camere acestuia in urma procesului mai sus menționat din 2007 de care actualii proprietari netabulari din 1996 nu au avut cunoștință, și nu au fost citați.

Întrebări :
1. E valabil actul de moștenire tacit? Condiții de valabilitate ale moștenirii tacite?
2. E valabil contractul de vânzare cumpărare dintre moștenitor și terț cumpărător? Dreptul translativ de proprietate!!?
3. Ce șanse, ce actiuni trebuie să intreprinda actualii proprietari netabulari in contestarea actelor judiciare de mai sus descrise?

Alte discuții în legătură

Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Vă deranjez cu o rugăminte. poate cineva să-mi trimită o ... nicu_eden nicu_eden Vă deranjez cu o rugăminte. Poate cineva să-mi trimită o speță cu partajul judiciar în care instanța i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabi in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? alinatug alinatug Sotul meu a decedat acum 25 ani si nimeni nu a cerut dezbaterea mostenirii, neavand niciun drept moral si poate si in necunostinta de cauza. in timpul ... (vezi toată discuția)