avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Semnatura data pe actele de iesire in afara tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Semnatura data pe actele de iesire in afara tarii

As dori sa stiu pentru a se putea obtine semnatura data de tata pentru copil de iesire in afara tarii, ce se poate face, trebuie un proces inainte, caci la intelegere cu tatal nu se poate face nimic deoarece el nu doreste sa tina legatura cu mama copilului, si nedorind sa se intoarca pentru acest lucru in tara, desi copilul poarta numele tatalui de familie pe certificat. Mama copilui nu doreste pensie alimentara ci doar semnatura de iesire in afara tarii.
Daca tatal refuza sa isi exprme acordul pentru părăsirea tarii a minorului, singura solutie ar fi să vă adresati instantei pentru suplinirea acordului tatalui.
Daca tatal e de acord sa iesiti cu minorul din tara mergeti la notar.
Daca tatal nu e de acord este mai complicat si doar la instanta ati putea rezolva dar extrem de greu...
Sa actioneze in instanta si sa ceara ca dansa singura sa exercite autoritatea parinteasca pt ca pe tata nu il intereseaza acest copil. Daca tatal nu se prezinta, nu se apara,iar mama va obtine ce a cerut, va iesi din tara in baza acelei hotarari, nu va mai avea nevoie de acord.
Pe autoritate parinteasca exclusiva nu are sanse.
Dar cat ar dura un astfel de proces pentru semnatura daa de tata de iesire in afara?

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)