avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... caz ciudat - casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

caz ciudat - casatorie

Caz ciudat: eu si sotul meu - casatoriti de 2 ani.Ambii aflati la a doua casatorie. Locuim in apartamentul lui proprietate personala, dobandit inaintea casatoriei noastre: El 2 fiice majore cu care a intrerupt orice relatie, eu o fiica majora pe care nu am voie sa o primesc in "spatiul lui". Locuieste in apartamentul meu, dobandit inaintea casatoriei. Sotul (persoana destul de cunoscuta si bine-situata in peisajul local), oriunde s-ar afla in afara domiciului are un comportament ireprosabil. Dar acasa, pe fondul consumului excesiv de alcool (zilnic), este cu totul alta persoana. Jigniri, umilinte, de toate am parte. In repetate randuri m-a scos din casa fara nici un motiv, doar ca nu este casa mea. Apoi daca am plecat a spus ca ma da in judecata pentru parasirea domiciului conjugal. Nu este casa mea, dar din moment ce suntem casatoriti si a facut aceea acceptare in spatiu pentru stabilirea domiciului comun al sotilor, poate sa faca asta? Stie ca niciodata nu exista martori la scenele zilnice, iar atunci cand exista martori are foarte mare grija sa nu transpara nimic. Nu stiu ce sa fac? Nimeni nu stie ce se intampla si nu ar crede ca este posibil asa ceva. Nu am cum sa dovedesc si poate ca nici n-ar folosi la nimic. Exista totusi vreo modalitate prin care m-as putea proteja ? Mi se pare umilitor sa mai trec prin asta. Va rog mult, dati-mi un sfat ! Eu nu am nici un drept? Trebuie doar sa accept sau sa nu accept situatia??? Multumesc anticipat.
parasirea domiciliului conjugal nu este fapta care sa poata fi pedepsita. daca este asa cum spuneti si sotul are un comportament agresiv fata de dumneavoastra ar fi mai bine sa divortati. Ce rost are sa suportati mizeriile unui frustrat cand viata este atat de scurta?

Dumneavoastra v-ati casatorit cu un om nu cu un butoi care joaca teatru. Sunteti dependenta de acest "om" ca sa ii suportati sicanele care au la baza consumul de alcool?
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
Parasirea domiciliului conjugal nu contituie obiectul unui proces , dar, in anumite circumstante, nu cele relatate de dvs , poate fi invocat ca si motiv de divort.
Daca sotul dvs are un comportament agresiv si va si loveste , aveti posibilitatea atestarii unui numar de ingrijiri medicale intr-un certificat medico-legal , astfel incat acesta sa fie apreciat ca mijloc de proba in procesul de divort.
Pot fi sesizate chiar Politie sau Parchetul , printr-o plangere penale prealabila.
In schimb , puteti sa cereti desfacerea casatoriei din culpa exlcusiva a sotului dvs , din cauza comportamentului agresiv , nu are nici un rost sa continuati aceasta casnicie defectuoasa.
E esential, insa , se demostrati ca raporturile de familie au fost grav si iremediabil afectate , astfel incat acest mariaj nu ar putea avea o finalitate fireasca.
"Dependenta"unui om fata de altul poate avea diferite valente , conotatii , nu stim , in concret , care este adevarata relatie dintre cei doi , numai doamna poate dispune de propriile decizii , stiind ce este mai bine pt ea.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Singrua solutie este sa divortati, nu va obliga nimeni si nimic sa suportati un compertament care n-are nici o legatura cu relatiile normale de casatorie. Chiar daca nu exista martori oculari sau care au auzit ceva, puteti proba imposibilitatea continuarii casatoriei si cu martori indirecti, inclusiv rude, carora le-ati povestit despre situaie, care au luat cunostinta ca v-a amenintat sau dat afara din casa, etc. Comportamentul in societate n-are influenta asupra comportamentului in cadrul casatoriei. Nu e singurul care se poarta asa, crezind ca daca creaza o aparenta de om la locul lui, acasa poate sa faca orice.
Multumesc mult pt. raspunsuri. Doar ca asa cum am mentionat, totul se intampla in lipsa martorilor, asa ca realmente eu nu pot dovedi. Ar fi cuvantul meu impotriva cuvantului lui. Este un fapt pe care el mizeaza si astfel poate continua acest comportament. Si in afara de asta, el niciodata nu-si recunoaste vreo vina.Mi se pare un cosmar.
Puteti avea o discutie deschisa cu sotul dvs in care sa incercati sa gasiti impreuna o solutie .In lipsa unei cooperari din partea acestuia , nu va ramane decat sa sesizati instanta de judecata in vederea desfacerii casatoriei prin divort!

Alte discuții în legătură

Mama pleaca cu copilul de acasa analisa18 analisa18 Buna ziua.Va rog sa ma indrumati cum sa procedez ca d.p.d.v. legislativ sa nu fiu acuzata pt:am fost nevoita sa parasesc domiciliul conjugal impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean strain flowerk flowerk Buna ziua, Sunt casatorita de 6 ani cu un cetatean american si in acest moment al vietii mele am decis ca nu mai pot casnicia cu aceasta persoana, deoarece, ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu un sfat mihaelaalex mihaelaalex buna ziua, as vrea sa incep prin a va spune povestea mea, sunt impreuna cu sotul meu de 4 ani jumatate de 2 ani suntem casatoriti legal si avem un baietel de 3 ... (vezi toată discuția)