avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna seara,problema mea este.Inurma divortului de sotia mea urmeaza sa facem partajul,acesta deja a pretins o suma mare de bani pe care eu nu stiu daca o pot oferi sau nu.Bunurile mobile au fost deja impartite,ramanind un imobil care este luat de la anl in rate mai ramanind inca 3 ani de plata cu rata lunara fixa,adica 53 ron.Nu avem copii ea nu lucreaza de 7 ani,aceasta nu doreste casa si o sulta de 9000 euro.Eu am optat pt partajul la judecatorie deoarece imobilul este achizitionat la suma de 4700 ron si inca mai avem 36 luni de plata.Momentan eu sunt in italia si ea la fel abia in februarie am sa vin pt partaj.Deoarece ea tot insista cu aceasta suma intrebarea mea este:Se poate actualiza imobilul la pretul actual al pietii daca inca nu este achitata,iar daca ei nu ii convine sulta stabilita de lege poate sa spuna in proces ca i mi ofera ea sulta si sa pastreze casa?Eu vreau sa pastrez acest imobil.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: constantinhogas , utilizator 16:41, 29 Decembrie 2012
Dansa ar fi de acord sa pastrati casa daca ii dati sulta 9000 de euro ?
Cred ca va obtine mai mult daca va veti judeca. Bineinteles ca apartamentul va fi evaluat la pretul pietei si dansei va trebui sa-i achitati jumatate dupa ce scadeti suma pe care o mai aveti de plata.
Tot la pretul pietei veti plati si taxa de timbru de 3 %.
MULTUMESC PT RASPUNS,DAR INCA NU SUNT EDIFICAT TOTAL ESTE O GARSONIERA.APOI CUM POATE FI EVALUATA LA PRETUL PIETII DACA NU ESTE INCA ACHITATA SI RATA ESTE FIXA DE 45 RON PE LUNA,SCAD RATELE FIXE DE 45 LEI I SE SCADE JUMATATE DIN RATE LA ACEASTA SUMA DAR EU TREBUIE SA II PLATESC EI SULTA LA PRETUL PIETII?
Ati inteles bine, datoriile se platesc pe jumatate asa cum aveti planul de rate, iar garsoniera valoarea ei actuala, se imparte tot pe jumatate.
Daca sunteti convins ca aveti dreptate, de ce nu ii lasati apartamenul doamnei si sa va despagubeasca dansa cu cat vreti dvs s-o despagubiti.
Ganditi-va si altfel, puteti vinde garsoniera, achita datoriile si banii i-ati imparti pe jumatate, cat ar reveni fiecaruia ? cate 9000 de euro sau 1540 lei ? :)

offtopic
Va rog sa scrieti cu litere mici, scrierea cu majuscule e interpretat ca mesaj agresiv, contravine regulamentului de postare in forum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Deoarece ea nu doreste acest imobil,vrea doar bani.Noi nu avem copii,ea nu a muncit,dar acum vrea bani nu casa.deja a luat toate lucrurile din casa prin buna intelegere,iar suma de 9000 euro mi se pare exorbitanta.Ma intereseaza legal daca in conditiile in care ea nu este de acord cu sulta stabilita de lege daca poate spune ca i mi da ea sulta si sa pastreze casa.Si nu inteleg la propiu cum stabiliste instanta valoarea la pretul pietei dar restul ratelor se impart pe aceeasi suma?
ea nu este de acord cu sulta stabilita de lege



Nu stiu la ce va referiti, ce lege a stabilit sulta? Instanta stabileste o sulta ce trebuie sa o primeasca sotia, pe baza probelor administrate. Casa va fi evaluata de un expert pe care il veti plati.
Cel care cere partajul in instanta, plateste taxa de timbru si in cerere scrie cum vrea sa imparta bunul. Ca ex, daca dvs sunteti cel ce inainteaza actiunea, cereti ca imobilul sa va fie atribuit si sa ii platiti cat doriti sotiei.
Daca sotia va fi cea care cere partajul, va cere ca imobilul sa va fie atribuit si sa-i dati sulta 9000 de euro.

Pana la urma, dvs cum doriti sa impartiti ? Am inteles ca vreti imobilul, cat vreti sa-i dati sotiei si cum ati socotit ? Cat ar valora garsoniera acum ?

Alte discuții în legătură

Partaj imobil achizitionat prin credit ipotecar vio2014 vio2014 In 2008, X si Y, necasatoriti, achizitioneaza impreuna o garsoniera, in cote egale de 1/2. In vederea achizitiei, ambii au contractat cate un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este ... Florea2022! Florea2022! Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este cea care baga divortul a fost la o avocata si aceasta ia zis ca cine castiga custodia copiilor ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)