avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul neprezentarii la proces?

Buna ziua,numele meu este Marian si as dori si eu informatii cu privire la neprezentarea la un proces penal.S-a deschis un proces impotriva mea pentru furt calificat si e programat pe 10 ianuarie.. din pacate eu trebuie sa plec in germania la munca ce se intampla in cazul in care nu ma prezint la proces?Tin sa precizez faptul ca sunt la prima abatere si mi-am recunoscut fapta.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:59, 12 Ianuarie 2013
sa cereti amanarea cauzei,cerand timp pt angajarea unui avocat....si se amana cam o3-4 saptamani....dupa aceea nunergeti nici la urmatorul termen si se va emite mandat de aducere
In situatia expusa se impune sa informati instanta de judecata despre imposibilitatea prezentarii la termenul de judecata sa probati ca aveti obligatii de serviciu in alta localitatee
Este de preferat sa informati instanta despre motivul care va determina sa nu va puteti prezenta la termenul de judecata astfel incat instanta sa nu aprecieze lipsa de respect si neasumarea responsabilitatii din partea dvs
Daca nu va prezentati la proces riscati sa fiti condamnat la o pedeapsa cu executare chiar daca va aflati la primul conflict cu legea penala.
Este foarte important sa va prezentati la proces.

Puteti face cerere pentru angajare aparator insa ar fi recomandabil sa procedati asa doar daca doriti sa va angajati avocat pentru ca in caz contrar riscati sa fiti luat de neserios de instanta si daca nici nu veti fi prezent la al doilea termen de judecata nu va fi deloc bine...

Daca va intoarceti in tara pana la urmatorul termen de judecata ar fi recomandabil sa fie depusa cererea pentru amanare chiar daca nu veti angaja avocat dar veti fi prezent la judecata.
Va multumesc pentru informatii.Si cam ce sanse am sa scap cu o pedeapsa cu suspendare?
Este hazardat a emite opinii in lipsa documentelor de la dosar ,a apararilor care vor fi formulate de parti

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)
Art. 3201 alin. 1 c. pr. pen alecsandraa8 alecsandraa8 Daca recunosc fapta de care sunt acuzat am inteles ca beneficiez de o scadere de o treime din pedeapsa,adica mi se scade o treime din incadrarea pedepsei sau ... (vezi toată discuția)