avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen si cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen si cale de atac

Daca in H.J s[une recurs in 15 zile se poate face apel?
Care este termenul de apel . Speta H.J a fost imanata pe 29 noiembrie 2012 care este ultima zi de apel.?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 19:56, 14 Ianuarie 2013
In hotarare se mentioneaza termenul de atac. Nu mai sunteti intermen daca inmanarea s-a facut pe 29 nov. 2012.Puteti cere repunerea in termen in caz ca aveti motive intemeiate , altfel cererea se va respinge.
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2013
avvalentina, utilizator
Multumesc. Sa va explic mai bine.Hotararea in prima instanta este in favoarea mea. El a facut apel . De la posta stiu ca H.J a fost imanata pe data de 29 noiembrie 2012 si apelul apare inregistrat pe data de 17 decembrie 2012. A fost facut in termen?
Da, a fost facut in termen intrucat ziua de 29 nov nu intra in calcul. Cum ultima zi ar fi fost 15 dec, dar a cazut intr-o sambata, termenul se va prelungi pana luni 17 dec.
Dar in situatia in care o incheiere de amanare si sentinta este redactata in 2012 dar grefierul o altereaza (sub dispozitia judecatorului) din "greseala" astfel incat sa apara ca pronuntata in anul 2011 si comunicata in 2012 (peste un an)? :)
Evident, judecatorul nu semneaza... doar grefierul :)
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2013
ContSters184021, utilizator
Stimat forumist @easy ride on,

În ceea ce privește declararea căilor de atac, nu contează de nici un fel data la care hotărârea judecătorească a fost pronunțată ori redactată.

Ca regulă, ziua de la care curge termenul de care este ținut partea pentru a declara un atac în cauză este ziua comunicării, conform dovezii poștale de comunicare (mai precis de primire). Practic, chiar dacă redactarea motivării s-a făcut, strict ca exemplu, pe 1 decembrie 2011, iar comunicarea, pe data de 1 decembrie 2012, termenul util de atac va începe să curgă prin raportare la data de 1 decembrie 2012.

Prin urmare, îmi scapă rostul conspirației descrise, neavând nici o relevanță pentru declararea atacului.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Termen apel la o sentinta Kheyra Kheyra Buna ziua, Am si eu o intrebare : Daca la o hotarare judecatoreasca primita prin posta pe data de 28.12.2011 ( stampila postei) s-a facut apel inregistrat pe ... (vezi toată discuția)
Care e ultima zi in care poate face recurs? mia2012 mia2012 Buna ziua! o prietena are o sentinta intr-un proces civil,unde a avut castig de cauza si este specificat faptul ca paratul poiate face recurs in termen de 15 ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs la tribunal ? Birou detectivi Birou investigatii detectivi Birou detectivi Birou investigatii detectivi Speta : actiune constatare vanzare cumparare teren intravilan (in 1996, cu chitanta de mana), castigat pe fond la judecatorie. Paratii din dosar accepta tacit, ... (vezi toată discuția)