avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salar contract de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salar contract de munca

acum 3 sapt. mi-am dat demisia. in contractul de munca am avut trecut salarul minim, dar in mana luam mai mult . ce inseamna acest lucru legal in caz ca ajung in instanta pt a-mi recupera drepturile banesti(salar. concediu neefectuat)
Cel mai recent răspuns: colega3 , utilizator 10:23, 10 Ianuarie 2013
Legal, insemana ca veti recupera numai salariul trecut in c.i.m. .. va fi foarte greu de obtinut plata la negru ...
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
pot sa fac o reclamatie la itm?
Puteti sa faceti reclamatie la ITM, insa acestia cel mai bun lucru pe care o sa-l faca va fi sa va indrume sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea diferentei de bani .. ei vor constata doar ca nu vi s-a platit ceea ce este stipulat in c.i.m. ...
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
ce se intampla cu banii pe care constata ei ca nu s au platit?cei calculati din salarul de pe contract?
Daca se va constata ca nu vi s-a platit salariul , atunci se va trasa ca masura de indeplinit ca pana la un anumit termen stabilit de catre ITM sa faca dovada platii acestuia .. in caz de neplata dupa stabilirea de catre ITM a acestei masuri, angajatorul poate fi sanctionat contraventional.

Alte discuții în legătură

Actionare in instanta pentru neplata salariilor C.Daniela C.Daniela Buna seara! Am nevoie de cateva indrumari: In luna decembrie a anului trecut am fost obligata de catre seful meu sa platesc o amenda de garda financiara, ... (vezi toată discuția)
O mica problema mioarapetre mioarapetre Daca angajatorul refuza la prezentarea demisiei sa-mi plateasca salariul ce as putea sa fac pt a intra in posesia lui? (vezi toată discuția)
Neplata salariului mad_john mad_john am si eu o nelamurire, am plecat de la firma la care am lucrat la data de 31 ianuarie, cu acea data mi s-a facut incetarea contractului cu acordul partilor, ... (vezi toată discuția)