avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua
am o intrebare si va rog daca se poate sa mi dati un raspuns
din august 2012 si pana la data de 29 dec 2012 am lucrat la un magazin ,patronul acestui magazin sa hotarat sa inchida magazinul,acum imi cere sa mi semnez demisia ,precizez ca nu mi sa dat salariu pt luna decembrie ,acesta spune ca nu mi l va da pana nu se va calcula inventarul.cum pot intra in posesia salariului cuvenit pt luna decembrie
daca imi dau demisia ce implica acest lucru
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 8 Ianuarie 2013
Puteti inainta o sesizare la ITM pentru neprimirea drepturilor salariale (verificati in contractul de munca data la care se acorda salariul) si pentru abuz!
Neplata salariilor constituie motiv de a demisiona fara preaviz , potrivit art.81 alin.8 C.mun.

Neplata salariilor poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta.
mentionez ca dl patron sa hotarat sa inchida magazinul,salariu se primeste la data de 30 ale luni ,acum am fost sunata si rugata sa ma duc la sediul firmei sa mi semnez demisia ,l am intrebat cand mi se va da salariu pt luna decembrie ,a spun ,nu stiu ,eu ce pot face in acest caz,nu as semna demisia pt ca nu stiu daca semnandu mi demisia voi mai primi salariu restant
Daca va dati demisia , va puteti recupera si banii restanti ... fie sesizand ITM-ul si/sau promovand o actiune in instanta , daca pe cale amiabila nu se poate.
va multumesc frumos,un an nou fericit va doresc!!!

Alte discuții în legătură

Recuperare diurna[salariu] aurel1980 aurel1980 am lucrat ca sudor la o firma din tara cu detesari in strainatate timp de 3 ani.dupa un timp diurna [salariul] a inceput sa intarzie de la data de salarii. ... (vezi toată discuția)
Lichidarea angajatului B_Larisa B_Larisa Buna ziua! Pana ieri am fost angajata ca si vanzatoare la un magazin. Patronul a vandut magazin, iar noul patron l-a preluat cu tot cu angajati. Ieri s-a facut ... (vezi toată discuția)
Angajat care nu isi primeste banii dupa demisie bogha13 bogha13 Buna ziua. Cum procedez in cazul in care mi-am dat demisia de la un patron ( nu a vrut sa imi semneze demisia la zi ) am stat in preaviz si mai trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)