Buna seara, va rog mult sa ma ajutati sa gasesc cerintele obligatorii carora trebuie sa li se circumscrie o ancheta sociala efectuata in situatia unui divort. Daca exista sau nu un cadru legal care sa reglementeze in ce conditii se desfasoara o astfel de ancheta si care sunt obligatiile angatului autoritatii tutelare la intocmirea unui astfel de raport. De la cine si in ce conditii poate solicita date, daca este obligatoriu sa se deplaseze la domiciliu, daca preia relatarile sau/si le verifica veridicitatea etc. multumesc
Eu am avut parte de o ancheta in momentul in care am depus actele de divort. A venit 1 persoana cu o agenda si a notat cate camere avem, daca avem toate cele necesare pt a asigura hrana , caldura si un loc pt dormit copilului. Baile din dotare si spatiul de care dispunem. Eram cu casa in constructie (deci inca in dezastru) era inainte de Paste ( deci toate scoase din dulapuri) dar in urma constatarilor , autoritatea tutelara a decis ca am conditiile necesare pt a creste copilul. Succes!
multumesc! stiu de mult ca autoritatea tutelara e un soi de agent imobiliar, dar pe mine ma intereseaza legea/regulamentul de functionare unde scrie negru pe alb conditiile in care ar trebui macar sa se desfasoare aceasta asa-zisa ancheta, ca sa stiu cum as putea sa o verific. La mine (adica la sot), cred ca s-a facut prin telefon.
Asta nu cred ca este posibil. Asa oricine ar putea spune ca are cele mai bune conditii chiar daca sta intr-o camera din chirpici in mijlocul campului si acea camera este atat dormitor cat si bucatarie si baie. Trebuie verificat in mod normal. Nu stiu unde este scris exact ce conditii trebuie indeplinite, in principiu, curatenie, caldura, baie, dormitor, bucatarie. Mai mult nu as putea spune, nu sunt in masura.Sper sa va ajute si asta.
Ancheta psihosociala se poate contesta.
O inspectoare a fost de fata la intocmirea unei anchete psihosociale, care s-a facut, asa cum spuneti, prin telefon si prin avocat si o scurta vizionare a unei adrese impreuna cu avocatul.
Puteti contesta ancheta sociala in instanta sau la Autoritatea Tutelara.