avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ore suplimentare

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la cum ar trebui sa calculez orele suplimentare avand in vedere ca am avut 63 ore suplimentare.
Cum se calculeaza aceste ore??
Astept un raspuns.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 8 Ianuarie 2013
Exemplu de calcul - pentru un angajat cu o norma de 8 ore /zi, 5 zile pe saptamana cu 63 ore suplimentare efectuate in luna (22 zile lucratoare):

Salariul tarifar: 1000 lei / luna
Salariul pe ora: 1000 lei tarifar / 176 ore = 5,68 lei/ora
Ore suplimentare: 63
63 x 5,68 = 357,84 lei
Salariul brut realizat: 1000 + 357,84 = 1357,84 lei

Sau angajatorul va poate acorda zile libere pentru munca prestata suplimentar.
Si sporul pentru munca suplimentara unde este ?

Pentru orele suplimentare ce nu au fost compensate corespunzator cu ore libere platite se acorda un spor de 100% din salariul de baza. Astfel , salariul brut realizat va fi , in speta, de
1000 + 358 + 358 = 1716 lei
Corect! Se acorda si spor 100%. pentru orele suplimentare. Colegul meu @freeelis mi-a completat raspunsul.

Multumesc! Inca imi beau cafeaua, @freee :) !
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si pentru exemplu, m.a ajutat sa inteleg mai bine.
Aceste ore pot fi bagate jumatate luna aceasta si jumatate luna urmatoare??
Nu, se inregistreaza in luna in care au fost efectuate.

Compensarea cu acordarea de zile libere se poate face pe o perioada de 60 de zile.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare muncesc muncesc Buna ziua! Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la un contract si un salar dupa orele depuse la munca dosolina dosolina am si eu o problema...lucrez la un bar de 5 luni aproape si am un salar de 700 ron si lucrez 15 zile pe luna 15ore/zi..... de la inceput miau facut ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare compensate cu liber in 60 zile CORNELIU56 CORNELIU56 Din Codul Muncii : 1. Art. 122 (1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)