avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna Ziua in legatura cu taxa auto persoana handicap.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna Ziua in legatura cu taxa auto persoana handicap.

Buna ziua de curand am achizitionat o masina si am si adaptat-o pentru handicapul meu cu toate ca masina e automata si eu nu am piciorul stang nu inteleg de ce a mai trebuit sa o adaptez? Mi-am luat masina automata sa nu mai apas ambreiaju ma rog alta lege data de niste minti ghidate cu becul. Ideea e in felul urmator eu nu mai vreau sa tin masina , vreau sa o vand si am inteles ca cel care o cumpara trebuie sa ii plateasca taxa auto? Cum vine asta? Pai eu ce am fost scutit pentru ce ca nu inteleg? #-o #-o #-o #-o Vreau sa stiu si eu cum sta treaba , daca cunoaste cineva legea bine de tot sa imi explice si mie ca nu mai inteleg nimic. Daca este asa cum am auzit eu , inseamna ca e de departe cea mai proasta lege data vreodata in lumea asta pe planeta asta mai rau ca in zimbabwe .
Cel mai recent răspuns: FronescuAdrian , utilizator 13:39, 8 Ianuarie 2013
Cumparatorul este persoana cu handicap?
Nu este persoana cu handicap.
Conform Legii 9 din 2012, obligatia de a achita taxa revine cumparatorului masinii, indiferent daca masina a fost inmatriculata in strainatate sau in Romania. In privinta masinilor inmatriculate in Romania, de la 1 ianuarie, are obligatia de a achita taxa cumparatorul masinii la prima vanzare a acesteia, daca pentru masina respectiva nu a fost achitata taxa de poluare (inainte de anul 2007 aceasta taxa nu exista, prin urmare in momentul de fata in cazul cumpararii unui autovehicul inmatriculat in Romania inainte de 2006, cumparatorul are obligatia achitarii taxei). In cazul dvs, cum ati fost scutit de plata taxei auto pe motive de handicap, cumparatorul are obligatia de a achita taxa daca nu este in una din situatiile de scutire (de exemplu cum a fost si situatia dvs)
Multumesc pentru raspuns , oricum avem niste legi de toti banii eu sunt obligat sa tin masina 5 ani sa pot sa o vand pe urma cu 2 euro foarte bine gandita legea. Doamne doamne , pai cand mai te uiti la televizor si vezi fraude financiare si inginerii sa furi statul roman ce mai zici? Ia uite ce infractori sau ce bine le-a facut? Sunt foarte dezamagit numai probleme am intalnit pana acum #-o e timpul sa ne mutam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns cat mai urgent! multumesc anticipat alinadrapa alinadrapa Am o nelamurire mare si am nevoie cat de repede de raspuns concret! Vreau sa cumpar o masina care a fost inmatriculata pe persoana cu handicap. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Impozit auto si inmatriculare persoana cu handicap. Cocainaa Cocainaa Buna ziua Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva . As dori sa stiu daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)