avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit auto si inmatriculare persoana cu handicap.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit auto si inmatriculare persoana cu handicap.


Buna ziua
Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva .
As dori sa stiu daca beneficiez de scutirea impozitului auto si taxei de prima inmatriculare.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cocainaa , utilizator 00:25, 18 Septembrie 2010
Persoana cu dizabilitati care doreste sa inmatriculeze o masina fara sa plateasca taxa auto are nevoie de un certificat de handicapat, o adeverinta medicala de la medic specialist chirurg, ortoped sau psiholog in care sa specifice faptul ca este apt sa conduca auto adaptat, precum si de o factura sau act de vanzare-cumparare al masinii.

Conditia este ca acel autoturism sa fie special echipat.Echipamentul sa fie recunoscut si omologat de Registrul Auto Roman(masa maxima autorizata sa fie de pana la 3.5 tone inclusiv)
Nu este obligatoriu ca autoturismul care poate sa fie condus de persoana cu handicap sa intruneasca conditiile in vigoare ,pentru ca proprietarul sa fie scutit de plata taxelor
Similar si pentru scutirea de prima inmatriculare
As mai avea o intrebare ( o mare nelamurire).Daca nu am nevoie pentru a adapta autoturismul pentru a-l putea conduce,acea conditie de a fi adaptat handicapului mai e necesara?
Deoarece handicapul meu este unul somatic-operatie la inima,avand o proteza aortica.
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe pt. persoana cu handicap Cocainaa Cocainaa Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari si persoane cu handicap mmarcel3 mmarcel3 buna ziua. am si eu o intrebare lagata de o inmatriculare a unei masini adusa din afara.Sunt persoana cu handicap grad accentuat.Stiu ca nu se plateste taxa de ... (vezi toată discuția)