avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legislatie sistem camere supraveghere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legislatie sistem camere supraveghere

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca o societate comerciala poate apela la angajati proprii pentru a instala/intretine un sistem de supraveghere video in conditiile in care societatea nu se incadreaza in categoriile de societati pentru care un astfel de sistem necesita avizare din parte politiei. (cf art.68 din Normele de aplicare a Legii 333/2003)
Angajatul desemnat cu astfel de sarcini este obligat sa detina autorizatie pentru astfel de lucrari? In caz afirmativ poate obtine o astfel de autorizatie ca persoana fizica?
De asemenea as vrea sa stiu daca un astfel de sistem este considerat "sistem de alarmare impotriva efractiei" conform art.28 di L333/2003 sau nu.
Cel mai recent răspuns: Microeyes , utilizator 12:48, 7 Februarie 2018
Buna ziua,

Din interpretarea legii eu consider ca da, poate monta astfel de sisteme fara a apela la o firma specialziata.

Din cate stiu eu nu e nevoie ca angajatul sa detina o autorizatie speciala, cu mentiunea ca trebuie sa aveti grija ca inregistrarile sa nu intre sub incidenta Deciziei nr.52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, emisă de preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, caz in care va fi nevoie ca societatea sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Nu cred ca un astfel de sistem se incadreaza la sistem de alarmare.

Succes!
Va multumesc mult pentru raspunsul acordat!
As dori sa stiu daca un sistem de supraveghere al unei firme supuse autorizarii (existent si avizat) poate fi extins pentru a monitoriza si o firma care nu este supusa autorizarii. Este nevoie in acest caz de avizul politiei?
In cazul in care prima firma are contract incheiat cu o societate licentiata pentru sistemul propriu de supraveghere, poate un angajat sa efectueze lucrari de mentenanta a echipamentelor?
Sistemul de supraveghere video al societatii care necesita autorizare se considera "sistem
de alarmare impotriva efractiei" conform art.28 din L333/2003 sau termenul se refera strict la situatiile descrise in articolul 28 (aliniatul 1)?
Buna ziua,

Eu as zice ca nu se poate extinde sistemul decat in conditiile extinderii avizului dat de politie. Modificarea sistemului de supraveghere, din ce inteleg eu, trebuie anuntata, si extinderea acestuia e o modificare.

Daca exista un contract cu o societate licentiata pentru sistemul de supraveghere, cred ca ar trebui sa intre in atributiile acestei societati sa efectueze lucrari de mentenanta. As zice ca consecintele efectuarii unor lucrari de catre personal neabilitat depind de ceea ce scrie in contractul cu firma specializata.

Din punctul meu de vedere sisteme video nu sunt sisteme de alarmare, ci doar de supraveghere. Cele de alarmare sunt cele descrise de art.28 (5) al Legii 333/2003.

Succes!
Multumesc!
Inteleg ca sistemul de supraveghere video poate fi o componenta a sistemului de alarmare.
Este suficienta existenta elementelor prevazute la art 28 alin.5 din legea 333/2003 pentru ca acestea impreuna sa formeze un sistem de alarmare chiar daca ele functioneaza independent unul fata de altul?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
c_demian, utilizator

Alte discuții în legătură

Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Autorizare camere supraveghere magazin alinalindragos alinalindragos Am instalat la magazinul propriu in zona rurala un sistem de supraveghere video(CCTV),tot se spargea magazinu si nu ii prindea nimeni.Magazinul mai este dotat ... (vezi toată discuția)