avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare Camere Supraveghere magazin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare Camere Supraveghere magazin

Am instalat la magazinul propriu in zona rurala un sistem de supraveghere video(CCTV),tot se spargea magazinu si nu ii prindea nimeni.Magazinul mai este dotat si cu un sistem de alarma.Azi a venit cineva de la politie din "sat" si a zis ca face dosar penal ca nu avem voie cu camere fara autorizatie si trebuie neaparat sa facem un contract cu o firma de paza ca legea nu stiu care.........Sunt in dubii sa ma lamureasca cineva multumesc.
Cel mai recent răspuns: alinalindragos , utilizator 17:02, 11 Aprilie 2014
Legea nr 333/2003 precizeaza concret ca in termenul de "sisteme de alarmare impotriva efractiei".
se specifica si de sistemele de supraveghere video.
Instalarea de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.
Este necesar proiect avizate de IGPR-H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006: proiectele ce trebuiesc avizate sunt:
- obiective strategice
- unitati financiar-bancare
- institutii de interes public: gari, autogari, primarii, scoli, gradinite
- cazinouri
- case de schimb valutar si amanet
- magazine de bijuterii
- magazine de produse electronice si calculatoare
- casieriile
- magazine comerciale
- supermarket-urile
- magazine de arme si munitii
- spatii de comercializare a produselor petroliere
- detinatorii de produse ori substante toxice: depozite, farmacii

Licenta se obtine dupa verificari ale IGPR-ului si cu acordul SRI

Atentie sa nu omiteti dispozitiile Legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.


Legea nr 333/2003
ART. 34
(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfasura activităţi de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei sau a componentelor acestora numai pe baza licenţei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Romane, reînnoită la fiecare 3 ani, şi cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informaţii, eliberat în termen de 30 de zile.
...
ART. 58
Desfăşurarea de activităţi de paza sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenta de funcţionare prevăzută de lege constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
...
Art. 28
...
(5) In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare, butoane si pedale de panica, control de acces si televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, corespunzator gradului de siguranta impus de caracteristicile obiectivului pazit.



este un PFA,(magazin alimentar) alarma a fost instalata de persoana autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate sisteme de alarmare si supraveghere video tinutz tinutz la un spatiu de aproximativ 35 m patrati trebuie sistem de alarma si video,legea care atesta (vezi toată discuția)
Supraveghere magazin mixt Adrian1994 Adrian1994 Salutare, doresc sa instalez un sistem de supraveghere intr-un magazin mixt, de ce am nevoie si cum trebuie sa procedez? p.s. magazinul mixt este pe un ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii necesare montare sisteme supraveghere Dl_Sandu Dl_Sandu Revin cu intrebarea: o Intreprindere individuala, fara angajati, momentan cu activitate de 2 ani in repararea calculatoarelor,echipamentelor periferice, ... (vezi toată discuția)