avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Conditii instalare sistem supraveghere video
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Conditii instalare sistem supraveghere video

In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca lucrez in armata in domeniul dispeceratelor de securitate.
Doresc sa stiu daca legea imi permite sa instalez un sistem minimal TVCI fara acordul IGPR sau care ar fi procedura legala pe care ar trebui sa o urmez( avize, autorizatii, etc). Mentionez ca absolut toti locatarii si-au exprimat acordul in scris si avem avizul asociatiei de proprietari.

multumesc
Cel mai recent răspuns: vsu , utilizator 08:53, 9 August 2011
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii 333/ 2003 actualizata,art. 34, alin.(1) prevede clar ca " persoanele fizice sau juridice pot desfasura activitati de proiectare, instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alarmare impotriva efractiei, numai pe baza licentei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane, prelungita la fiecare 3 ani, si cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informatii, eliberat in termen de 30 de zile."
Cu stima !
In urma cu doi ani am lucrat in regim de colaborare la o firma de paza si protectie pe functia de "tehnician sisteme de securitate". Pentru asta am primit avizul Politiei. Odata ce am plecat de la acea firma avizul s-a anulat sau il pot folosi pentru a instala sist. TVCI?
Daca obtinenti respectivele avize conform legii invocate maia sus veti putea instala dvs,nu "noi locatarii",daca nu,trebuie sa apelati la forima de specialitate
Trebuie licenta! Daca citesti bine legea 333/2003 o sa gasesti ca se preizeaza f bine ce inseamna sisteme de alarmare impotriva efractiei...acesta e un termen generic, dar in lege se specifica clar ca este vb si de sistemele de supraveghere video.
Atentie! Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.(cauta pe net sa vezi cate cazuri sunt de proprietari de magazine care si-au montat singuri, iar acum au probleme), mai mult chiar daca ai firma licentiata pt multe spatii trebuiesc priecte avizate de IGPR(gasesti in Hotararea de Guvern - H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006): proiectele ce trebuiesc avizate sunt: - obiective strategice
- unitati financiar-bancare
- institutii de interes public: gari, autogari, primarii, scoli, gradinite
- cazinouri
- case de schimb valutar si amanet
- magazine de bijuterii
- magazine de produse electronice si calculatoare
- casieriile
- magazine comerciale
- supermarket-urile
-magazine de arme si munitii
- spatii de comercializare a produselor petroliere
- detinatorii de produse ori substante toxice: depozite, farmacii

licenta se obtine dupa verificari amanuntite ale IGPR-ului si cu acordul SRI

Si nu in ultimul rand nu trebuie uitata legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Cum spunea cineva mai sus.... nu va jucati cu focul!
Mai bine intrati in legalitate, dar dureaza...vreo 6 luni, cateva zeci de milioane vechi si doua dosare groase (cateva sute de pagini fiecare) de documentatie despre cei din conducerea firmei si cei care lucreaza efeciv la montaj, a...am uitat si acestia trebuiesc avizati separat tot de IGPR.
...si multi vor spune: "bate campii!" ...scriu pt ca stiu despre ce e vb, cu asta ma ocup...
cercetasul a scris:

In urma cu doi ani am lucrat in regim de colaborare la o firma de paza si protectie pe functia de "tehnician sisteme de securitate". Pentru asta am primit avizul Politiei. Odata ce am plecat de la acea firma avizul s-a anulat sau il pot folosi pentru a instala sist. TVCI?


Avizul este valabil numai cat lucrezi la respectiva firma licentiata. Avizul fiind adresat catre firma, nu catre dumneavoastra.
Daca plecati la o alta firma licentiata trebuie obtinut alt aviz

Alte discuții în legătură

Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Autorizare camere supraveghere magazin alinalindragos alinalindragos Am instalat la magazinul propriu in zona rurala un sistem de supraveghere video(CCTV),tot se spargea magazinu si nu ii prindea nimeni.Magazinul mai este dotat ... (vezi toată discuția)