avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... terminare cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

terminare cic

Buna ziua,
Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am lucrat ca ma pot reintoarce la lucru, dar la alt punct de lucru (care este in alta localitate-Braila). Eu am lucrat la punctul de lucru din Galati, dar in acest timp l-au mutat. Sediul firmei este in Bucuresti. Cum procedez deoarece nu pot face naveta la Braila?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:31, 10 Ianuarie 2013
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede urmatoarele: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, daca in timpul CCC vi s-a desfiintat postul si nu mai este posibila revenirea la el, angatorul este obligat sa va primeasca pe un loc de munca echivalent ... intr-adevar, aici legea este ambigua intrucat nu face referire daca locul de munca echivalent poate fi sediul social sau punct de lucru.
Am cerut sa fiu trimisa in somaj, dar angajatorul nici nu vrea sa auda de asa ceva.Cum procedez?
Angajatorul nu are obligatia sa va trimita in somaj ... vb cu acesta si explicati ca nu aveti cum sa faceti naveta.
Am vorbit cu acesta, dar mi-a spus ca ori ma intorc la servici ( nu il intereseaza ca distanta e mare si nu pot) ori imi dau demisia(nu pot beneficia de indemnizatia de somaj).
In acest sens, este cam greu de stabilit o solutie legala si in avantajul dvs .. incercati sa vb din nou cu acesta in sensul sa va trimita in somaj , intrucat punctul de lucru unde munceati s-a inchis .. poate accepta.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Cic NKL2111 NKL2111 Buna ziua, Eu sunt in cic pana in noiembrie, mi am ales varianta cu 1 an si zilele acestea m au sunat de la serviciu sa mi spuna ca punctul de lucru unde imi ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)