avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termene apropiate intre recurs la ordonanta si divort ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termene apropiate intre recurs la ordonanta si divort (fond)

Buna seara,

Printr-o ordonanta presedintiala, ca reclamant, am obtinut un program de relatii personale si alte drepturi, pana la judecarea definitiva si irevocabila a dosarului de divort. Sotia a declarat recurs.
In 1.02 este de asteptat sa se depuna concluziile la divort (stadiul de fond) si in 23.01 este un nou termen la recursul de la ordonanta presedintiala mentionata (sotia mea a pretins ca nu are aparator si asa am ajuns de curand la acest termen).
Avocatul ei s-a dat peste cap ca sa apropie cele doua termene, pentru ca apoi sa incerce sa obtina anularea drepturilor mele din ordonanta, pe motiv ca la scurt timp de acest recurs se va judeca divortul care stabileste aspecte cu privire la autoritatea parinteasca, locuinta minorului, ofera stabilitate, continuitate, etc., etc., facandu-se ca nu stie ca sentinta civila de la ordonanta este pana la solutionarea definitiva si irevocabila a divortului, ca si cum ar fi doar pana la solutionare definitiva si atat a divortului. Puteti sa-mi spuneti, va rog:Care sunt riscurile?Cum pot sa-l contracarez?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
2cool4school, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:32, 10 Ianuarie 2013

Hotararea Ordonantei este executabila, asa ca pana la recurs, puteti beneficia de drepturile dobandite, si dupa, daca recursul nu schimba hotararea de fond a Ordonantei.
Pe de alta parte, nu puteti fi sigur ca in 01.02. se va pronunta hotararea de divort, si chiar daca se va pronunta, mai exista apel, cu termenele corespunzatoare.
Asa ca nu acuzati aiurea avocatul, fiindca orice avocat cunoaste procedurile si , in plus, nu avocatii stabilesc termenele.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
Din pacate, lucrurile stau asa:
-la ordonanta am avut 2 termene de cate 1 luna (din care unul a ajuns la 1 luna dupa ce am facut cerere de preschimbare, initial fiind de 48 zile!);
-la divort am avut un termen de 2 saptamani;
-iata cum au ajuns sa se apropie unul de celalalt;

Daca dintr-un alt "artificiu", recursul la ordonanta nu se judeca in 23.01, se amana pentru 7.02, iar la divort se declara pronuntare in 1.02, inseamna ca in 7.02 mi se vor anula drepturile obtinute prin ordonanta?
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca dintr-un alt "artificiu", recursul la ordonanta nu se judeca in 23.01, se amana pentru 7.02, iar la divort se declara pronuntare in 1.02, inseamna ca in 7.02 mi se vor anula drepturile obtinute prin ordonanta?
Stimate domn,
Daca in procesul de divort ati cerut si program de vizita, in hotararea data instanta se va pronunta si asupra acestui aspect.
Hotararea in procesul de divort este definitiva si irevocabila in privinta divortului propriuzis, dar este atacabila cu apel pentru capetele de cerere privind domiciliul minorului, pensia alimentara si programul de vizita.
In cazul declararii apelului , hotararea din Ordonanta ramane valabila pana la sentinta din apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)
Situatie ciudata - am program de relatii personale si din hotararea de divort si din ordonanta presedintiala elena20a elena20a Buna ziua, S-a judecat apelul la divort si au fost respinse apelurile. In felul acesta, hotararea de fond, unde am program de relatii personale, a devenit ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu respect o hotarare judecatoreasca? anaromina anaromina Sunt in divort cu sotul meu. Dar, intre timp, el a inaintat o ordonanta pentru vizitarea copilului nostru care are 2 ani. A obtinut sa o ia 3 zile pe luna. nu ... (vezi toată discuția)