avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie ciudata - am program de relatii personale si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie ciudata - am program de relatii personale si din hotararea de divort si din ordonanta presedintiala

Buna ziua,

S-a judecat apelul la divort si au fost respinse apelurile. In felul acesta, hotararea de fond, unde am program de relatii personale, a devenit definitiva. Deci am un prim program de relatii personale, ceva mai larg.
Dupa aceasta, s-a dat pronuntarea intr-un dosar de ordonanta presedintiala, care stagna de mult si am primit un program de relatii personale, mult mai restrans.
Situatia mi se pare aberanta si nu stiu cum sa procedez. Pe care sa-l pun in aplicare? Cel de la ordonanta ma dezavantajeaza.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:11, 4 Iulie 2013
Hotararea pe calea dreptului comun ramasa definitiva
inceteaza efectele ordonantei presedintiale.


Va multumesc, dar inca nu stiu ce sa fac: declar apel in dosarul de ordonanta prersedintiala?
Hotararea din dosarul de ordonanta presedintiala este executorie.
Nu declarati apel, efectele ordonantei presedentiale inceteaza de drept la pronuntarea hotararii pe fondul cauzei.
Puteti sa-mi indicati, va rog, un articol anume care intareste acest fapt?
Potrivit art. 612 Cod proc civ. vechi, ordonanta presedintiala este vremelnica si executorie. Caracterul vremelnic se refera tocmai la efectele provizorii ale acestei ordonante care pot ramane definitive doar daca nu se exercita o actiune pe drept comun.

Alte discuții în legătură

Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)