avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... protectia muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

protectia muncii

Buna ziua,
doresc sa stiu ce trebuie sa fac pentru a presta servicii de protectia muncii/ SSM? Fac cursul dupa care pot incheia contract sau mai trebuie si alceva (sa ma autorizez la ITM)?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:54, 11 Ianuarie 2013
Initial trebuie sa studiati legislatia ssm, respectiv Legea nr. 319/ 2006, HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, cerintele minime de securitate si sanatate aprobate prin HG. Raspunsul il veti gasi cu siguranta in legislatie.

Pentru a presta servicii in domeniul SSM tr sa infiintati un serviciului extern de prevenire si protectie. Serviciul poate fi format si dintr-o persoana iar in cazul acesta unicul angajat este si conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie

ART. 32

(2) Conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50.


ART. 50
(1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.

Mai este necesara o vechimea de cel putin 5 ani in domeniul securitatii si sanatatii in munca (adeverinta sau orice document care atesta ca ati avut atributii pe linie de SSM).
Atestarea serviciului extern de prevenire si protectie se obtine prin depunerea dosarului la comisia de atestare organizata in fiecare Inspectorat Teritoria de Munca.

@animis, este interesant ca doriti sa prestati servicii de SSM in conditiile in care nu cunoasteti deloc legislatia din domeniu. Va sfatuiesc sa incercati sa va angajati la o firma in functia de lucrator desemnat SSM, faceti vechimea de 5 ani si apoi faceti demersurile in vederea obtinerii abilitarii ca Serviciu extern de prevenire si protectie. Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare activitate prestari servicii ssm Andrei Mihail Andrei Mihail Buna ziua, Cu un atestat de specilist SSM imi pot deschide pfa sau srl sa prestez servicii catre alte societati? Sunt conditii suplimentare in afara de ... (vezi toată discuția)
Inginer in industria alimentara - conditii de indeplinit pentru a putea fi sef serviciu extern de prevenire si protectie - Elibet - Elibet Buna, este posibil ca un absolvent al facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor - sectia Tehnologia si Prelucrarea Produselor agricole, obtinand titlul ... (vezi toată discuția)
Pfa ssm ayl ayl Buna ziua , Daca nu am studii superioare tehnice si am studii superioare economice,am curs de 80 ore SSM,lucrez in domeniu si doresc sa fac un master in SSM, ... (vezi toată discuția)