avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare activitate prestari servicii SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare activitate prestari servicii SSM

Buna ziua,
Cu un atestat de specilist SSM imi pot deschide pfa sau srl sa prestez servicii catre alte societati? Sunt conditii suplimentare in afara de stiudiile de specialitate in SSM? Intelesesem pe unforum ceva de experienta de 5 ani in societati cu peste 100 angajati.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Andrei Mihail, utilizator
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:24, 15 Ianuarie 2019
Ce intelegeti prin stiudiile de specialitate in SSM ?
În cazul în care serviciul extern de prevenire şi protecţie este format dintr-o singura persoana pentru obtinerea abilitatarii de la "Comisia de abilitare a serviciilor externe" trebuie ca aceasta sa îndeplineasca cerinţele minime de pregatire în domeniul securitaţii şi sanataţii în munca corespunzatoare nivelului superior, anume:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diploma de licenţa sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţa, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs în domeniul securitaţii şi sanataţii în munca, cu conţinut minim conform celui prevazut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de învaţamânt postuniversitar în domeniul securitaţii şi sanataţii în munca, cu o durata de cel puţin 180 de ore.
De asemenea in vederea abilitarii este necesar sa se faca dovada unei o vechimi de cel puţin 5 ani în domeniul securitaţii şi sanataţii în munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri ssm adrcarlos adrcarlos Buna seara, Poate cineva sa ma ajute, va rog, ... Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii animis animis Buna ziua, doresc sa stiu ce trebuie sa fac pentru a presta servicii de protectia muncii/ SSM? Fac cursul dupa care pot incheia contract sau mai trebuie si ... (vezi toată discuția)
Pfa ssm ayl ayl Buna ziua , Daca nu am studii superioare tehnice si am studii superioare economice,am curs de 80 ore SSM,lucrez in domeniu si doresc sa fac un master in SSM, ... (vezi toată discuția)