avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate pentru nedepunere situatii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate pentru nedepunere situatii finaiciare- articol abrogat????

Buna ziua,

Art 237 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 31/1990, republicată a fost abrogat,

"o societate comercială se dizolvă, la cererea oricărei persoane interesate sau a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, dacă nu a depus în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale situaţiile financiare anuale sau orice alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului"

Inteleg ca, daca nu depui situatiile financiare... primesti amenda de rigoare... si atat?! Alte repercursiuni?

In aceste conditii... as fi tentat sa inteleg ca un SRL cu activitate mica se poate "descurca" si fara servicii de contabilitate.

Gresesc?

Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
andreistan, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreistan , utilizator 10:11, 12 Ianuarie 2013
Nu vad legatura intre nedepunere sit.financiare,dizolvare soc si "descurcarea"fara serv.de contabilitate.
Ati citit de curiozitate cat este amenda pt.nedepunere sit.financiare?
Sa nu intelegeti gresit...nu se mai sanctioneaza cu dizolvarea societatii nedepunerea situatiei financiare anuale la registru comertului. La ANAF se depun in continuare situatiile financiare, unde nedepunerea situatiilor se sanctioneaza mai aspru. In acest sens, nedepunerea situatiilor financiare atrage inscrierea acestei ,, pasivitati" in cazierul fiscal al asociatului/administratorului societatii.
De ce intreb, am o problema cu o societate comerciala pe care mi-as dori din toata fiinta mea sa o vad dizolvata.

nu au depus situatiile nici la ANAF nici la Registru pe 2011, si am convingerea ca nu le vor depune nici pe 2012.

Au 8 popriri pentru aceste amenzi, instituite de ANAF in 2011 si 2012, totalizand 21.000 RON, nu au de gand sa plateasca aceste amenzi... sa fim seriosi... este vorba despre o shaormerie de cartier...

Problema mea este ca nu reusim sa scapam de ei, sunt chiriasii nostri pentru o suma derizorie... dar ce pot face?? Spatiul este al blocului nostru, iar contractul de inchiriere, beton, pe care il au este semnat de un fost presedinte de bloc....

In caz de solutii in aceasta problema, ofer recompensa! X-(
sad a scris:

In acest sens, nedepunerea situatiilor financiare atrage inscrierea acestei ,, pasivitati" in cazierul fiscal al asociatului/administratorului societatii.

Care ar fi deznodamantul? Va fi administratorul executat silit pentru aceste sume?

Cand ii va fi "afectat" cazierul fiscal?

va multumesc.
Nu va putea in primul rand sa isi infiinteze o alta firma.

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma-impozit forfetar ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.In 2007 mi'am deschis o firma,care a figurat ca inactiva de la inceput (eram student la acea vreme si aveam anumite beneficii),firma nu a fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la registrul comertului. help! ContSters139294 ContSters139294 Buna ziua, In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am \"abandonat-o\" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are ... (vezi toată discuția)
Comunicare de la tribunal cimigold cimigold Buna ziua! Azi am primit o comunicare din partea tribunalului prin care sunt instiintat ca administrator fiind la societatea pe care o conduc urmatoarele: In ... (vezi toată discuția)