avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Componenta comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Componenta comisie de disciplina

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din componenta unei comisii de disciplina este obligatoriu sa faca parte si un observator fara drept de vot (respectiv reprezentant al sindicatului) si daca exista un temei legal in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 15 Ianuarie 2013
Componenta comisiei de disciplina se stabileste la nivelul societatii prin decizie interna emisa de catre angajator.

[ link extern ]
Temieul legal al constituirii unei comisii de disciplina il poate constitui reg.intern al angajatorului sau cc, aplicabil acestuia ...Nu exista nicio obligativitate in sensul aratat de dvs.
Art. 251 alin. 4 Codul muncii prevede ca salariatul are dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
Intrebarea era daca din componenta comisiei de disciplina este obligatoriu sa faca parte si un observator fara drept de vot si nu asistarea unui salariat la cercetarea disciplinara ...:)
freeelis a scris:

Temieul legal al constituirii unei comisii de disciplina il poate constitui reg.intern al angajatorului sau cc, aplicabil acestuia ...


Intrebare off-topic:

Si daca constituirea si componenta comisiei se stabilesc prin RI in mod general (ca functii), mai trebuie facuta si decizie de numire a persoanelor care vor intra in componenta comisiei la fiecare cercetare ?

Alte discuții în legătură

Un drept transformat in obligatie roberto27 roberto27 Conform procedurilor interne si conform legii, un angajat [b]are dreptul[/b] sa fie asistat de reprezentantul angajatilor cand este cercetat disciplinar. Din ... (vezi toată discuția)
Componenta comisie disciplina cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din componenta comisiei de disciplina pot face parte 2 persoane membrii de sindicat, unul cu drept de vot si celalalt ... (vezi toată discuția)
Convocare salariat in vederea cercetarii disiplinare ddianna ddianna Buna ziua, Este obligatoriu sa transmit convocarea salariatului in vederea cecetarii disciplinare a acestuia la domiciliul lui sau i-o pot inmana personal, cu ... (vezi toată discuția)