avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor la un furt din mall
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor la un furt din mall

Buna ziua
Acum cateva zile am mers cu cativa prieteni la mall in Bacau.Am intrat prin cateva magazine,singur, de unde mi-am cumparat cateva articole de imbracaminte.Intre timp unul din prieteni ma sunat si m-a chemat cu un etaj mai jos unde se afla aceasta si cu inca un individ,spunandu-mi ca au probleme.Cand am ajuns la magazinul unde se aflau cei doi am constatat ca unul din ei,care fugise intre timp,furase o pereche de blugi si fusese prins.Au venit cativa politisti si m-au pus sa dau o declaratie in legatura cu cele intamplate.Mentionez ca eu nu intrasem in acel magazin cu cei 2 decat cand m-a sunat unul din ei si politia fusese deja chemata.Am fost controlat si nu au gasit asupra mea decat articolele de imbracaminte pe care le cumparasem de la alte magazin.Intrebarea mea este daca mie mi se poate intampla ceva din cauza acelui prieten care a furat blugii si a fugit(daca poate fi vorba de inceperea unui proces penal in care sa fiu si eu implicat)daca eu nu eram cu ei,nu intrasem in magazin si nu m-am opus sa fiu controlat si sa dau declaratie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: clauditzzza , utilizator 08:23, 16 Ianuarie 2013
Nu vi se poate intampla nimic. In cel mai rau caz, daca cele decalarate de dvs. au relevanta, puteti fi chemat ca martor la politie/ parchet si la tribunalul unde va fi judecat amicul dvs.
nu ne spuneţi şi ce anume aţi declarat, adică poliţia v-a solicitat să daţi o declaraţie precum că unul din prietenii dvs. ar fi "furat" un bun material din acel mall ? Păi, de unde să stiţi dvs., că unul din cei 2 prieteni ar fi "furat" dacă "erati cu un etaj mai sus în momentul presupusului furt" ? Nu cumva Poliţia a profitat de ghinionul dvs. că aţi plecat la cumpărături şi cu alţi prieteni şi v-a pus ca martor pentru că nu se puteau descurca ei ? Ce fel de "martor" aţi putea fi, dacă nu eraţi de faţă la comiterea furtului ? Dacă binevoiţi a reveni şi a clarifica ceva din acea neplăcută întâmplare, e posibil ca cineva de pe forum să vă ajute mai mult.
Am specificat in declaratie faptul ca am venit din alt judet cu cei 2, cu aceeasi masina iar in mall ne-am despartit, si faptul ca am fost oprit de un agent de securitate al magazinului in momentul cand am coborat sa vad ce s-a intamplat(fiind anuntat de unul din prieteni ca celalalt a furat ceva si a fugit) pana la venirea politiei.Am mai declarat motivul pentru care ma aflam in mall si cumparaturile cu bon de casa pe care le-am facut.Nu stiu acum daca voi fi considerat complicele faptasului avand in vedere faptul ca ne-am deplasat cu aceeasi masina si ca am venit la magazinul cu pricina dupa fuga individului.M-au intrebat numele complet al celui in cauza dar din pacate ii stiam doar porecla si prenumele.Managerul magazinului mi-a spus ca daca voi convinge faptasul sa inapoieze ceea ce a furat nu se va mai intampla nimic.Eu nu ma vad implicat in nici un fel in aceasta poveste fiind complet nevinovat dar as vrea sa stiu daca voi primi vreo citatie sau va trebui sa iau parte la vreun proces incazul in care va fi unul,deoarece mi-as dori din tot sufletul ca parintii mei sa nu afle de aceasta intamplare nefericita pentru ca le-as produce multe neplaceri cu toate ca eu sunt nevinovat si nu am luat parte la isprava amicului.Va multumesc!
Confirm ce v-am scris mai sus: singura implicare pe care o puteti suferi este aceea de martor.
Din pacate, daca veti fi chemat ca martor, veti primi o citatie la domiciliu, iar cu aceasta ocazie parintii pot afla de incident.
Momentan decizia daca veti fi sau nu martor in cercetarea infractiunii o va lua politia sau procurorul. Este posibil sa nu va cheme ca martor, dar nu e sigur.

Simplul fapt ca ati mers cu masina impreuna cu faptuitorul nu va face complice.

Pentru orice eventualitate, pastrati bonurile pe care le aveti pentru cumparaturile dvs. (de obicei indica ora la care va aflati in alta parte decat locul furtului).
Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Interdictie intrare in hipermarket puiutzubleg puiutzubleg Buna ziua, In urma cu o saptamana, am fost fara sa vreau martora unor evenimente, fiind la cumparaturi cu o prietena. Aceasta a sustras dintr-un hipermarket ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt valentin-ionut valentin-ionut sunt din iasi ...am fost la strand cu prieteni ..dupa ceva timp au mai venit 2 persoane ..unda dintre le ..proaspat venit din italia ..a facut cinste cu ... (vezi toată discuția)
Furt geo1510 geo1510 Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)