As dori sa stiu ce pot face daca am un contract de intretinere cu matusa si nu ma mai inteleg? Ea s-a oferit sa faca contractul nu a fost obligata si acum datorita faptului ca nu ii cedez dupa contract un teren nepotului sau "nu am nici o obligatie" nu ma mai suporta, imi vorbeste urat si nu ma mai inteleg cu dansa?
Păstrați-vă toate chitanțele și documentele pe baza cărora să puteți dovedi că-i asigurați întreținerea. Ar fi bine să aveți și martori care să poată depune mărturie în favoarea D-voastră cu privire la faptul că îi acordați întreținere mătușii (adică să puteți dovedi că o vizitați periodic și că vă îngrijiți să aibă tot ce are nevoie).
Dacă se ajunge la un proces prin care ar vrea să rezilieze contractul de întreținere veți avea nevoie să dovediți că v-ați respectat obligațiile de întreținere.
În rest... nu vă faceți probleme și mai ales stres.
E foarte important să nu vă „termine” psihic. Dacă aveți grijă veți putea dovedi că îi asigurați întreținerea (sau că încercați măcar) nu veți avea probleme.
Asta încercam să vă spun mai sus. De încercat poate încerca să rezilieze contractul, dar nu va putea decât va dovedi că D-voastră nu vă îndepliniți obligația de întreținere.
Deci încercați să vă păstrați cât mai multe doveși cu privire la îndeplinirea acestei obligații a D-voastră. E bine să aveți chitanțe sau alte documente cu care să dovediți că prestați întreținerea în folosul mătușii și e bine să aveți chiar și martori (eventual vecini) care să poate depună mărturie cu privire la faptul că vă respectați obligația.
Dacă aveți aceste dovezi, chiar dacă va încerca să rezilieze contractul nu va reuși.
Este de regulă un război al nervilor. E bine să vă păstrați calmul și încercați să ignorați toate șicanele pe care vi le pregătește.
Vă îndepliniți obligația de întreținere pur și simplu,i nimic mai mult indiferent de atitudinea ei.
Buna ziua,
In legatura cu contractul, matusa m-a dat in judecata spunand marturii mincinoase "vrute si nevrute", doreste sa se judece in lipsa dumneaei. Ce pot face, sa ies din mizeria asta?