avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna

BUNA POATE CINEVA SA AMI SPUNA CE POT FACE SA MA PENSIONEZ PE CAZ DE BOALA SUFAR DE O BOALA HIPOACUZIE PROFUNDA BILATERALA PAM peste 110db0%GRAD DE INTELIGILITATE . NU AUD CU AMBELE SUNT SURDA SI NU AM NICUN VENIT CE POT FACE AM BILETU DE TRIMITERE LA MEDIC DE O.R.L AM DOCUMENTE SI FOARTE MULTE ACTE NECESARE AN CARE REZULTA K SUNT BOLNAVA EU NU AM LUCRAT DECAT 2 ANI CE SA FAC UNDE SA BAG DOSARU UNDE SA MERG VA ROG MA PUTETI INVATA UNDE SA MERG SI CE SA FAC REPET AM REFERATU DE LA MEDIC CE FAC UNDE MERG AJUTATIMA VA ROG MULT SI VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: tomalaura93 , utilizator 19:46, 15 Ianuarie 2013
1. - Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.
- Pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

5. - Daca aveti actele de la medicul specialist atunci mergeti la comisia de expertiza medicala de pe langa Casa de Pensii de care apartineti.
- Daca nu stiti unde se afla aceasta comisie intrebati la Casa de Pensii.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va Multumesc domnului tudorvaleriu o sa va tin la curent cu ce o sa fac dar nu stiti cumva cat e pensia pe caz de boala fara ani de munca am toate actele necesare maine pornesc la drum va multumesc :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie de invaliditate? lauratoma lauratoma Buna sunt laura si am 30 ani doresc sa aflu daca pot face ceva an cazu meu desi sufar de o boala de mica am plobleme cu auzu pe ambele parti si nu am nicun ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tomalaura93 tomalaura93 Sunt laura si sufar de o boala de hipoacuzie servera profunda bilaterala peste 120% am fost la casa de pensi sa vada daca pot esi mau trimis antrun grad acolo ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)